It’s Burger Time! Ζουμερά, σπιτικά μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά, λαχταριστές σος, ξεροψημένο μπέικον, φρέσκα λαχανικά και αφράτο ψωμάκι, συνθέτουν ένα νόστιμο, απόλυτα κολασμένο burger! Ένοχο, απολαυστικό, απλά υ π έ ρ ο χ ο! Αφού αποφασίσετε να την κάνετε την αμαρτία, τουλάχιστον κάντε τη σωστά! Με ένα θεσπέσιο, αμαρτωλό burger! Όχι όμως junk. Φτιαγμένο με αγάπη και με φρέσκα διαλεχτά υλικά που εσείς θα επιλέξετε! Σκαρώστε μια βραδιά burger για τους φίλους ή την οικογένειά σας, και το σίγουρο είναι πως όλοι θα μείνουν κάτι πάνω από ικανοποιημένοι!
Αρχικά ψιλοκόβουμε και αχνίζουμε τα κρεμμύδια με την προσθήκη μιας κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδου και 1/2 φλιτζανιού νερού. Αφού τα κρεμμύδια μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύδι, τη μουστάρδα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, το αυγό και τη φρυγανιά, καθώς και το μείγμα των κρεμμυδιών με τα μπαχαρικά, και ζυμώνουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να βγουν οι μυρωδιές από τα μπαχαρικά. Πλάθουμε μπιφτέκια λεπτά και λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ψωμιού για burger που έχουμε επιλέξει, καθώς αυτά θα συρρικνωθούν με το ψήσιμο. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 200ºC ή στο γκριλ ωσότου να ροδίσουν. Στο επώμενο στάδιο προχωράμε με την παρασκευή της σάλτσας. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και χαμηλώνουμε ελαφρώς τη θερμοκρασία για να μην μας καεί η ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα, προσθέτω το bourbon και αφήνω για 2-3 λεπτά να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Έπειτα προσθέτω όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι η ποσότητά της να μειωθεί στο μισό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Παράλληλα με την παρασκευή της σάλτσας, τοποθετώ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 12 φέτες μπέικον και τις αφήνω να ξεροψηθούν χωρίς την προσθήκη λαδιού. Κόβω τα ψωμάκια για burger στη μέση και τα φουρνίζω για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι επιφάνειές τους και να ζεσταθούν. Αρχίζω να συναρμολογώ τα burger μου, τοποθετώντας στα ψωμάκια ένα μέρος από τη σάλτσα που ετοίμασα, μαρούλι, μια φέτα ντομάτα, ένα μπιφτέκι… … 2 φέτες ψημένο μπέικον, τριμμένη παρμεζάνα και πίκλες. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να προσθέσετε και οποιοδήποτε άλλο υλικό της επιλογής σας για να φτιάξετε το δικό σας, μοναδικό burger. Απολαύστε τα! Σπιτικά Burgers με Σάλτσα Bourbon
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
Για τα Burgers
Για Σάλτσα Bourbon
ΟΔΗΓΙΕΣ