Αχ, αυτός ο ανοιξιάτικος ή καλύτερα ο πρώιμος καλοκαιρινός καιρός μας έχει πάρει το μυαλό, και καμία διάθεση δεν υπάρχει για δουλείες και υποχρεώσεις…. Μια τάση για ξεγνοιασιά κι ανεμελιά και βόλτες και ουζάκια μη μου πείτε πως δεν την έχετε! Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα πολύ κλασικό πιάτο που συνοδεύει τέλεια ένα καλοκαιρινό ουζάκι, έτσι δεν είναι; Εύκολο, πικάντικο και νόστιμο φαγητό! Το μόνο που χρειάζεται για να τις συνοδεύσετε είναι ένα καλό ψωμί, για βούτες στο θεσπέσιο ζουμάκι! Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτάκια, πιστεύω ταιριάζει τέλεια τόσο στην εποχή όσο και στη διάθεσή μας! Τι λέτε;
Γαρίδες Σαγανάκι
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 15-20 γαρίδες
- ○ 250 γρ. χυμό τομάτας
- ○ 100 γρ. κεφαλοτύρι
- ○ 2 σκελίδες σκόρδο
- ○ φρέσκο μαϊντανό
- ○ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ○ καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
- ○ πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα τηγανάκι, τοποθετούμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες μας, αφού τις έχουμε καθαρίσει και έχουμε αφαιρέσει την αμμοσακούλα.
Ψήνουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και έπειτα τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το χυμό τομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανο και το κεφαλοτύρι σε κυβάκια, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό να αρχίσει να λιώνει το κεφαλοτύρι και προσθέτουμε και τις γαρίδες.
Κουνάμε ελαφρά το τηγάνι μας και αφήνουμε να βράσουν 1 λεπτό ακόμη για ενωθούν οι γεύσεις.
Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί!