Η μεσογειακή διατροφή φημίζεται για όλες τις ευεργετικές επiδράσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, για την υγεία και την ευεξία που προσφέρει σε όσους την ακολουθούν. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της διατροφής λοιπόν, είναι και η άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε αφθονία στις μεσογειακές χώρες, και χαρακτηρίζονται από εξαιρετική γεύση. Για τους παραπάνω λόγους, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ελληνικής κουζίνας, είναι η δημιουργία πιάτων εξ’ ολοκλήρου με λαχανικά ή όσπρια, χωρίς να είναι απαραίτητος ο συνδυασμός τους με κάποιο κρέας. Ένα τέτοιο πιάτο αποτελεί και το λεμονάτο μου μπριάμ στο φούρνο! Καθημερινό φαγητό; Ναι. Εξαιρετικά νόστιμο; Επίσης ναι! Δοκιμάστε το! θα το αγαπήσετε ακόμα κι αν είστε φανατικοί κρεατοφάγοι!!!
Η διαδικασία είναι απλή: Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες και τις πατάτες. Τέλος, κόβουμε με τα χέρια μας τα μανιτάρια πευρώτους σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να απλωθούν παντού τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα λαχανικά για να ροδίσουν όλα. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο προσθέτουμε την τριμμέρνη φέτα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.Μπριαμ Λαχανικών στο Φούρνο
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ