Η σημερινή συνταγή δεν είναι δύσκολη, και για να είμαστε ακριβείς είναι πολύ πολύ εύκολη, ωστόσο θα σας δώσω κάποια tips για να γίνουν τα θράψαλά σας μαλακά, να ψηθούν σωστά και να σας ενθουσιάσουν όπως αυτά που τρώτε στις ψαροταβέρνες! Τώρα εν όψη νηστείας, τα θαλασσινά κατέχουν εξέχουσα θέση στην καθημερινή διατροφή όσων νηστεύουν, μιας και εφοδιάζουν τον οργανισμό με τις απαραίτητες πρωτεΐνες, αλλά και για όλους όσοι κάνουν διατροφή, τα ψητά θαλασσινά αποτελούν μια υγιεινή και λάιτ επιλογή! Τα θράψαλα δε, αν και κάπως παρεξηγημένα, αποτελούν μια καλή και οικονομική πρόταση, απέναντι στο συγγενικό καλαμάρι, και μπορούμε να τα εντάξουμε στην διατροφή μας σε εβδομαδιαία βάση. Καλή απόλαυση!
Θράψαλα Ψητά στη Σχάρα
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1 κιλό θράψαλα μεγάλα
- ○ 1 λεμόνι
- ○ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ○ 1 κ.σ. μουστάρδα
- ○ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ○ μαϊντανο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αρχικά καθαρίζουμε τα θράψαλα και πλένουμε πολύ καλά. Τα θράψαλα θα πρέπει να είναι μεγάλα σε μέγεθος αν θέλουμε να τα ψήσουμε στη σχάρα. Τα πλοκάμια δεν τα ψήνουμε καθώς είναι αρκετά χοντρά και σκληρά και δεν θα ψηθούν καλά στη σχάρα.
Αν θέλουμε τα κρατάμε στην άκρη και τα κάνουμε τηγανητά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράσσουμε τα θράψαλα σε λεπτές ροδέλες, με προσοχή, χωρίς να χαραχθεί η κάτω πλευρά ώστε τα θράψαλα να συγκρατήσουν το σχήμα τους μετά το ψήσιμο.
Προσθέτουμε στα θράψαλα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν στη σχάρα.
Τοποθετούμε στη σχάρα, σε ψησταριά είτε με κάρβουνα, είτε αερίου και ψήνουμε σε χαμηλή σχετικά φωτιά. Δεν γυρνάμε τα θράψαλα συνέχεια, αλλά τα αφήνουμε να ψηθούν πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας το χυμό ενός λεμονιού, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τα θράψαλα ψηθούν, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα για τα την απορροφήσουν όσο είναι ζεστά και να μην στεγνώσουν.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
3 Σχόλια
Άκη, είσαι φοβερός.! Μ αρέσει πολύ που αναγράφεται στην σελίδα η διατροφική αξία των προΪόντων!!!!!Έφτιαξα σήμερα θράψαλα-ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!-και μπήκα στην σελίδα σου για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Να μάθω θρεπτικά συστατικά που μου προσφέρει αυτό που τρώω!
πρωτη φορα κι εγω πειραματίστηκα αλλά πηρα ιδέες από εσένα. Ταλαιπωρήθηκα βέβαια αρκετά στο καθάρισμα αλλά άξιζε !! ! η σάλτσα σου φαίνεται υπέροχη.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δοκίμασε και τη σάλτσα και περιμένω εντυπώσεις!