Δροσερό και υγιεινό, άκρως καλοκαιρινό το σημερινό γεύμα! Μετά από μια γεμάτη, κουραστική ημέρα, ή μετά από μπανάκι και πολύωρη ηλιοθεραπεία, δεν υπάρχει ουδεμία όρεξη για ζεστό φαγητό… – ούτε και για μαγειρικές δραστηριότητες, εδώ που τα λέμε… Και εδώ έρχεται να λύσει το πρόβλημα η σημερινή συνταγή! Λίγα ζυμαρικά για τους υδατάνθρακες, λίγος τόνος για τις πρωτεΐνες, και μπόλικα λαχανικά! Κατίκι για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί, που είναι πεντανόστιμο, είναι και λάιτ -και ελληνικό μην ξεχνιόμαστε- και έτοιμο το φαγητό! Και πλήρες, και δροσιστικό!
Βράζουμε, στραγγίζουμε και κρυώνουμε τα ζυμαρικά μας. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Κόβουμε την τομάτα σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι που εμπεριέχεται στην κονσέρβα. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τα λαχανικά μας, τα ζυμαρικά, τον τόνο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το κατίκι, το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ιδανικά αφήστε τη για μια ωρίτσα στο ψυγείο πριν την καταναλώσετε για να δέσουν όλα τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματά τους, ωστόσο αν δεν έχετε την υπομονή, καταναλώστε την άμεσα, μετά την παρασκευή της!Ριγκατόνι με Καπνιστό Τόνο και Κατίκι Δομοκού
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
4 Σχόλια
Αγαπάω κατίκι, λατρεύω καπνιστό τόνο αλλά μισώ την ωμή ντομάτα οπότε θα κάνω μια αλλαγή! Κατά τα άλλα τέλεια συνταγή και γρήγορη! Μέχρι τώρα έφτιαχνα πένες με κατίκι και πέστο αλλά τώρα πάμε για νέες γεύσεις!
Κατερίνα μπορείς να αντικαταστήσεις την τομάτα με κάποιο άλλο λαχανικό ή και να την παραλείψεις εντελώς άλλωστε αυτές οι συνταγές αφήνουν τόσο περιθώρια για αλλαγές! Γιαυτό τις αγαπάμε κιόλας! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!
Αγαπημένη συνταγή Φωτεινή!! Ειδικά τώρα με τη ζέστη είναι ότι πρέπει!! 🙂
Αυτή η ζέστη Μαριάνθη μου, επιβάλει πιστεύω την κατανάλωση δροσιστικών γευμάτων… 😛
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!