Εν αναμονή για το Πάσχα, πολλοί βρίσκονται σε νηστεία για τη Σαρακοστή. Άλλοι νηστεύουν εδώ και αρκετό καιρό ήδη, ενώ άλλοι παίρνουν την απόφαση λίγες μέρες πριν από την Ανάσταση. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνω ένα επίκαιρο πιάτο, σε μια παραλλαγμένη και νηστίσιμη εκδοχή, που όμως αποτελεί μια χορταστική επιλογή, και μια εναλλακτική λύση στην πληθώρα των αμυλούχων που καταναλώνονται ευρέως κατά τη διάρκεια της νηστείας. Καλή επιλογή αποτελεί και για χορτοφάγους, αφού τα μανιτάρια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, και η γεύση του πιάτου είναι άκρως ενδιαφέρουσα!
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες, ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά τους, και ο όγκος τους μειωθεί αισθητά, προσθέτουμε 2 λίτρα περίπου ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία, ωσότου το νερό μειωθεί κατά το ήμισυ. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος, όταν η σούπα είναι όσο πυκνή τη θέλουμε για να μπορέσουμε να ελέγξουμε καλύτερα το αλάτι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Νηστίσιμη Μαγειρίτσα με Μανιτάρια
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ