Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας ευχηθώ Χριστός Ανέστη! Ελπίζω το Πάσχα να πέρασε ευχάριστα για όλους, μιας και ο καιρός ευνόησε για εκδρομές, και ψήσιμο στις αυλές! Ωστόσο το φαγοπότι, άφησε σε κάποιους, -συμπεριλαμβανομένου και εμού- ορισμένα παραπανίσια κιλά… Η συνταγή λοιπόν που θα σας δώσω σήμερα, είναι μια ελαφριά πρόταση για σαλάτα, που ωστόσο αποτελεί μια κάπως πιο χορταστική επιλογή! Δροσερή πράσινη σαλάτα, σε συνδυασμό με ψητά μανιτάρια πλευρώτους, με μια γλυκιά νότα από τη μαρμελάδα τομάτας! Φτιάξτε τη είτε σκοπεύετε να μπείτε σε πρόγραμμα διατροφής είτε όχι!
Κόβουμε τα μανιτάρια πλευρώτους σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, για 20- 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ για σαλάτα, τοποθετούμε το σπανάκι και τη ρόκα, καλά πλυμένα και ψιλοκομμένα. Καλό θα ήταν να έχουμε πλύνει από πριν τα λαχανικά και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν καλά από την υγρασία πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να μην μαραθεί η σαλάτα. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και ίση ποσότητα κρέμας βαλσάμικου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το dressing. Αφού βγάλουμε τα μανιτάρια από το φούρνο και τα αφήσουμε πέντε λεπτά στην άκρη να κρυώσουν, τα τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα. Προσθέτουμε εδώ κ εκεί λίγη μαρμελάδα τομάτας και τέλος τις φλοίδες της παρμεζάνας.Πράσινη Σαλάτα με Μανιτάρια και Μαρμελάδα Τομάτας
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ