…Και ξαφνικά τις βλέπω μπροστά μου! Κόκκινες; Πορτοκαλί θα τις έλεγες… Αυτές οι φακές σίγουρα, κέντρισαν το ενδιαφέρον μου, αρχικά για το υπέροχο χρώμα τους,- που δυστυχώς χάνεται με το βρασμό- και έπειτα για τις τόσο ενδιαφέρουσες παρασκευές που μπορούμε να φτιάξουμε με αυτές! Αρχικά βέβαια δεν ήξερα πως συμπεριφέρονταν ως υλικό, μιας και δεν το είχα ξαναχρησιμοποιήσει… Αλλά έκανα δοκιμές, έψαξα και ιδού σας παρουσιάζω μία υπέροχη πρόταση για μεζεδάκι! Τώρα που ο καιρός φτιάχνει, απολαύστε το παρέα με τσιπουράκι και καλούς φίλους!
Η αρχική συνταγή είναι από www.pantespani.com
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τις φακές και το νερό και τα βάζουμε να βράσουν. Ξαφρίζουμε τη φακή μας, και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε τη φακή να βράσει μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τις φακές μας μέχρι να πάρουν τη μορφή πουρέ. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ωμό ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ο πουρές πρέπει να στέκεται στο πιάτο και να μπορούμε να του δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Αν ο πουρές μας βγήκε αρκετά ρευστός, βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τον πουρέ για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει. Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος τα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια θερμοκρασία. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σιγά σιγά. Όταν τα κρεμμύδια μείνουν με λίγα από τα υγρά τους, προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου και τη ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συνθέτουμε το πιάτο μας, τοποθετώντας τον πουρέ μας και στην κορυφή τα καραμελωμένα κρεμμύδια.Πουρές Κόκκινης Φακής με Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
για τον πουρέ κόκκινης φακής
για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
ΟΔΗΓΙΕΣ