Ε ναι λοιπόν… και η εμφάνιση παίζει το ρόλο της στα φαγητά μας! Όπως και σε καθετί, η αλήθεια να λέγεται… Κι εγώ λοιπόν βαρέθηκα την κλασική τυρόπιτα και είπα να την “στρίψω”… Θα μου πείτε η γεύση παραμένει η ίδια.. Μπορεί… Τι μπορεί; Σίγουρα δηλαδή! Αλλά σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια κλασική γεύση, που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να την περιλαμβάνουμε στη διατροφή μας αρκετά συχνά. Δε βλάπτει να την ανανεώνουμε λοιπόν, ακόμη και εξωτερικά! “Στρίψτε τη” λοιπόν κι εσείς, και ίσως τη δείτε με άλλο μάτι!!!
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αυγό μαζί με το γιαούρτι και μπόλικο φρεσκοτρυμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός. Τρίβουμε την γραβιέρα και τη φέτα και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα του αυγού με το γιαούρτι. Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε μία επιφάνεια και το κόβουμε οριζόντια σε τέσσερις ίσες λωρίδες. (δηλαδή το κόβουμε έτσι ώστε οι λωρίδες τις ζύμης να έχουν το μέγιστο δυνατό μήκος τους.) Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης, κατά μήκος σε κάθε μία από τις λωρίδες. Κλείνουμε τη ζύμη, πιέζοντάς τη με τα δάχτυλα για να ενωθούν οι άκρες. Στριφογυρίζουμε τις λωρίδες δημιουργώντας ένα σαλιγκαράκι. Τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό μαζί με λίγο νεράκι και αλείφουμε την επιφάνεια από τις πίτες. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 40-50 λεπτά ή ωσότου ροδίσουν.Ατομικές Στριφτές Τυρόπιτες
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ