Καιρό τώρα είχα στο μυαλό μου να μαγειρέψω κάτι με τα αγαπημένα μου μανιτάρια, τα Porcini ή αλλιώς Βασιλομανίταρα. Όποτε τα βρω σε αποξηραμένη μορφή σε κάποιο ντελικατέσεν, τα αγοράζω και τα φυλάω στο ντουλάπι μου, αδυνατώντας να τα μαγειρέψω, μη θέλοντας να χαραμίσω, αυτό το ξεχωριστό για μένα υλικό, έτσι εύκολα… Ένα Κυριακάτικο μεσημέρι λοιπόν, που θέλαμε να φάμε κάτι νόστιμο, μιας και ήταν “Κυριακή” αλλά ταυτόχρονα δεν είχαμε αρκετό χρόνο, γιατί θέλαμε να κάνουμε και τη βόλτα μας, προέκυψε αυτή η εκπληκτική μακαρονάδα! Λίγα υλικά, με έντονες γεύσεις, χωρίς πολλές σάλτσες για να μην καλύπτουν τα υπέροχα αρώματα των μανιταριών και του καπνιστού από το pepperoni, και ιδού το αποτέλεσμα… Τόσο νόστιμο! ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ! Όσοι είστε λάτρεις των ζυμαρικών, πρέπει να το δοκιμάσετε!
Αρχικά τοποθετούμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια σε μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και τα αφήνουμε εκεί για λίγο να ενυδατωθούν. Συνεχίζουμε κόβοντας το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο, μαζί με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά τσίλι και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Ταυτόχρονα βάζουμε και τα μακαρόνια να βράζουν. Αφαιρούμε από τα λουκάνικα pepperoni το εξωτερικό τους περίβλημα, το οποίο είναι τραχύ, και τα κόβουμε όσο πιο ψιλοκομμένα μπορούμε. Τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι μαζί με τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Δεν μας ενοχλεί που το λουκάνικο θα κολλάει ελαφρώς στον πάτο του τηγανιού μας, καθώς αυτό θα δώσει και έξτρα γεύση στο φαγητό μας. Αφού το λουκάνικο ροδίσει, σβήνουμε το λευκό κρασί και προσθέτουμε και τα μανιτάρια, μαζί με το νερό, στο οποίο τα είχαμε βάλει για να ενυδατωθούν. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και 1 ποτήρι από το νερό μέσα στο οποίο βράζουν οι πένες. Σουρώνουμε τις πένες, 2-3 λεπτά πριν από τον χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειαστεί προσθέτουμε στο τέλος. (γιατί είναι αρκετά αλμυρό το λουκάνικο και η κεφαλογραβιέρα. Σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκα φύλλα ρόκας και φλούδες κεφαλογραβιέρας.
Πένες με Porcini και λουκάνικο Peppeoni
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ