Γεια σας, γεια σας! Ξέρω πως είμαι απαράδεκτη μιας και τα post μου πλέον είναι σπάνια…. Αλλά ξέρετε, λίγο το καλοκαιράκι που όλο και περισσότερες δραστηριότητες κάνουν την εμφάνισή τους, λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες που μας ωθούν να τρέξουμε στις παραλίες, λίγο το γενικότερο κλίμα χαλαρότητας που επικρατεί, με έχουν ομολογουμένως επηρεάσει! Και δεν έχουν επηρεάσει μόνο εμένα αλλά και το περιεχόμενο των posts μου! Η σημερινή λοιπόν συνταγή είναι μια απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα! Μια σάλτσα όμως, που όλοι πρέπει να έχετε μιας και είναι ό,τι πιο κλασικό και νόστιμο υπάρχει. Γιατί καλές οι καινοτομίες και οι πιο περίπλοκες σάλτσες αλλά όλοι ξέρετε καλά πως ένα είναι αυτό που δεν βαριόμαστε να τρώμε ποτέ! Οι απλές κλασικές και αγαπημένες μας συνταγές!
Σημείωση: Έχω διαλέξει σπαγγέτι ολικής άλεσης, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι πιο νόστιμα, πιο χορταστικά, και πιο υγιεινά μιας και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Σπαγγέτι Ολικής με Σάλτσα Ναπολιτάνα
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- ○ 750 γρ. χυμό τομάτας
- ○ 1 μέτριο κρεμμύδι
- ○ 1 σκελίδα σκόρδο
- ○ 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- ○ φρέσκος βασιλικός
- ○ αλάτι, πιπέρι
- ○ προεραιτικά λίγο μπούκοβο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το σπαγγέτι, σε άφθονο νερό.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το βασιλικό.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το βασιλικό και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το χυμό τομάτας, και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας μέχρι να γίνει αρκετά πυκνή. Δοκιμάζουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και διορθώνουμε τα μπαχαρικά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά 3 λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο χρόνο μαγειρέματος και κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε λίγα λίγα τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε, προσθέτοντας και λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε, μέχρι να τελειώσουν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι!