Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι χωρίς αμφιβολία ένα πιάτο που το αγαπούν σχεδόν άπαντες! Ακόμη και τα μικρά παιδιά που συνήθως δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με τα θαλασσινά, ξετρελαίνονται για τηγανητά καλαμαράκια! Ωστόσο, πρόκειται για ένα πιάτο που έχει ορισμένα μικρά μυστικά για να καταφέρετε να το φτιάξτε τέλειο… Τι εννοώ όταν λέω τέλειο; Εννοώ να έχει μία υπέροχη, τραγανή κρούστα τριγύρω και μέσα να είναι μαλακό και ζουμερό! Γιατί αν και πρόκειται για μια σχετικά απλή διαδικασία, τα μικρά αυτά μυστικά είναι που θα απογειώσουν τα τηγανητά σας καλαμάρια!
Extra Τραγανά Τηγανητά Καλαμαράκια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1000 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή ολόκληρα κατεψυγμένα
- ○ 200 γρ. αριάνι
- ○ 1 φλιτζάνι αλεύρι
- ○ 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι μέτριο
- ○ 1/2 φλιτζάνι νισεστέ
- ○ μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- ○ αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια . Αφαιρούμε όσο μπορούμε από το δέρμα τους, και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ψαλίδι κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε τα καλαμάρια μας σε ένα μπολ ή σε μία σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς και τα καλύπτουμε με το αριάνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το νισεστέ, και αλευρώνουμε τα καλαμαράκια μας, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίσει από το αριάνι, χωρίς όμως να τα ξεπλύνουμε. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε πάλι να χρησιμοποιήσετε σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς για μεγαλύτερη ευκολία.
Αναμειγνύετε μέσα στη σακούλα το αλεύρι, το νισεστέ και το σιμιγδάλι, προσθέτετε τα καλαμαράκια, κλείνετε πολύ καλά τη σακούλα και ανακινείτε, ώστε να παναριστούν ομοιόμορφα τα καλαμάρια.
Τηγανίζετε σε ένα βαθύ σκεύος, με μπόλικο ελαιόλαδο μέσα, και κάθε φορά προσθέτετε μια μικρή μόνο ποσότητα καλαμαριών. Αυτό το κάνουμε γιατί κατ΄αυτόν τον τρόπο δεν πέφτει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού. Για να γίνουν τα καλαμάρια τραγανά θα πρέπει να τηγανίζονται σε άφθονο και πολύ καυτό λάδι.
Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να φύγει το περίσσιο λάδι. Συνεχίζεται με το τηγάνισμα των υπολοίπων.
2 Σχόλια
Very nice. Does the buttermilk help to tenderise the squid?
Yes it does!leave them in your refrigerator, covered with buttermilk and you’ll see the difference!!! You should try this recipe!!! It’s really amazing!