Αυτό το πιάτο, ξέρω ότι μπορεί να σας ακούγεται λιγάκι περίπλοκο, και κάπως μπελαλίδικο… Αν το δείτε όμως στην ουσία του, πρόκειται απλώς για ένα χοιρινό σιγομαγειρεμμένο μέσα σε μία νόστιμη σαλτσούλα, και συνοδευμένο με έναν πουρέ λαχανικών… Γιαυτό λοιπόν μην το φοβηθείτε, μπείτε στη διαδικασία να το δοκιμάσετε! Αποτελεί τέλεια επιλογή για ένα κάπως πιο ξεχωριστό δείπνο, ή ίσως για το μεσημέρι της Κυριακής… Είναι νόστιμο κι εντυπωσιακό, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσετε όλη την ημέρα σας στην κουζίνα! Το κρέας μένει τρυφερό, χάρη στο αργό μαγείρεμα, ο ελαφρώς γλυκός πορτοκαλί πουρές, είναι πράγματι πεντανόστιμος, ενώ τα τραγανά τηγανιτά κρεμμύδια δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω, τόσο στην υφή, όσο και στη γεύση! Δοκιμάστε το!
Ξεκινάμε τη διαδικασία, κόβοντας το ψαρονέφρι σε φέτες του 1,5 εκατοστού. Τις τοποθετούμε σε μία επιφάνεια κοπής, τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις χτυπάμε με το ειδοκό εργαλείο για το κρέας ή αν δεν το έχουμε με τον πάτο μιάς κατσαρόλας. Τρίβουμε ένα μικρό κρεμμύδι στον τρίφτη. Βάζουμε ένα αντικολλητικό σκεύος στη φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για το σωτάρισμα του κρέατος. Μόλις κάψει καλά, τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα μας. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε με μία λαβίδα και από την άλλη. Μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο. Στο ίδιο σκεύος, τοποθετούμε το κρεμμύδι κια το σκόρδο, και το αφήνουμε να ροδίσει, σβήνουμε με το bourbon. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα terriyaki, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε μέσα και τα φιλέτα καθώς και ένα φλιτζάνι καυτό νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο 5, σκεπάζυμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κρέας μας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Η διαδικασία αυτή θα πάρει γύρω στα 90 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας καπνιστή κρέμα βαλσάμικου και 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα. Για τον πουρέ καρότου, καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό περίπου, και 1 κουταλάκι αλάτι και τα βράζουμε. Μόλις βράσουν τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε από όσο νερό μποπρεί να έχει περισσέψει, και τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αλατοπιπερώνουμε. Για τα τραγανά κρεμμύδια, Κόβουμε ένα μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ή ροδέλες, αλατίζουμε και προσθέτουμε 2 κουταλάκια νερό και 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με άφθονο λάδι να κάψει, και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μας. Μόλις ροδίσει, αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τοποθετώντας λίγο πουρέ στο πλάι. Δίπλα, τοποθετούμε λίγη από τη σάλτσα, επάνω 3-4 φιλετάκια, ξανά λίγη από τη σάλτσα, και στην κορυφή τα τραγανά κρεμμύδια.Ψαρονέφρι σε Σάλτσα Bourbon με Πουρέ Καρότου και Crispy Κρεμμύδι
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
για το ψαρονέφρι
για τον πουρέ καρότου
ΟΔΗΓΙΕΣ
2 Σχόλια
Μούρλια το κρεατάκι αλλά εγώ κόλλησα με τον πουρέ καρότου! Θα τον φτιάξω αύριο κιόλας για αλλαγή!
Είναι μια καλή εναλακτική και μια λύση για να τρώνε λαχανικά και τα παιδάκια! Δοκίμασέ τον! Εμείς ξετρελαθήκαμε!!!