Το γνωστό μας κέικ καρότου έχει μπει πλέον σε κάθε σπίτι και έχει κατακτήσει -όχι άδικα- μια θέση στην καρδιά μας! Ζουμερό και νόστιμο, ξεχειλίζει από αρώματα και γεύση! Αν δεν θέλετε λοιπόν να το αποχωριστείτε κατά την περίοδο της νηστείας που διανύουμε, ή αν θέλετε να δοκιμάσετε μια πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σας κέικ, δίχως ζωϊκά λίπη, ιδού η συνταγή! Πανεύκολη, και με προσιτά υλικά! Χωρίς να λερώσετε μίξερ, κάντε την προετοιμασία σε 10 μόλις λεπτά και απολαύστε το! Είναι τέλειο για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας!
Νηστίσιμο Κέικ Καρότου
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 200 γρ. ζάχαρη
- ○ 60 γρ. ηλιέλαιο
- ○ 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- ○ ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ○ 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ○ 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ○ ¼ κ.γ. αλάτι
- ○ 180 γρ. καρότα τριμμένα
- ○ 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- ○ 1 κ.γ. κανέλα
- ○ 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
‘Έπειτα προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε με τη σειρά τους στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι και κατόπιν προσθέτουμε το τριμμένο καρότο.
Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά. Μεταφέρουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία πρώτα έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ (ανάλογα με το φούρνο σας).