Το παντζάρι είναι από τα αγαπημένα μου, δεν θα το κρύψω… Και ο συνδυασμός του με τα ζυμαρικά -που είναι επίσης από τα αγαπημένα μου, μου φαινόταν εξαιρετικά ενδιαφέρον! Θα σας πω, ότι το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Δροσερή γεύση, ελαφρώς γλυκιά και αλμυρή ταυτόχρονα, πλούσια και γήινη λόγω των φουντουκιών που χρησιμοποιώ για την παρασκευή του πέστο, και… ΡΟΖ! Άφησα το καλύτερο για το τέλος! Εντάξει, όχι ακριβώς ροζ… αλλά φούξια! Πρωτότυπη τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση αυτή η μακαρονάδα, κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις!
Βράζουμε τα παντζάρια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό και βράζουμε τις ταλιατέλες. Μόλις είναι έτοιμες, στραγγίζουμε χωρίς να τις ξεπλύνουμε, και τις τοποθετούμε εκ νέου μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο, το οποίο θα λιώσει με τη θερμότητα από τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα παντζάρια και πολτοποιούμε, έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και πολτοποιούμε ξανά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι καθώς και το σκορδόλαδο, και δουλεύουμε με το μπλέντερ μέχρι να ενσωματοθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε κια τα φουντούκια και πολτοποιούμε ξανά. Δοκμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε το πέστο στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε πολύ καλά.Ταλιατέλες με Πέστο Παντζαριού
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
2 Σχόλια
Έχω δοκιμάσει να φτιάξω κάτι αντίστοιχο τυχαία αλλά αν και πεντανόστιμο ήταν ερασιτεχνικό, οπότε θα φτιάξω και το δικό σου με τα σωστά μυρωδικά να το ευχαριστηθούμε! Γεια στα χέρια σου!
Αν σου αρέσει το παντζάρι, πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς!