Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά! Υγεία πρώτα απ’ όλα, και όσο το δυνατόν περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές, πλάι σε αγαπημένα πρόσωπα! Εύχομαι το 2018, να είναι μια δημιουργική χρονιά, χωρίς απρόοπτα, δυσάρεστα και ευτράπελα! Κι αν δεν μπορεί να είναι για όλους η τέλεια χρονιά, εύχομαι να είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερη από την προηγούμενη! Χρόνια πολλά!
Και μετά τις ευχές, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τη συνταγή μου… Σολομό σας έχω για σήμερα, μιας και την περίοδο αυτή, που ακολουθεί τις γιορτές, όλοι αισθανόμαστε κάπως την ανάγκη να τραφούμε καλύτερα, πιο υγιεινά και ελαφριά. Τέλειο, ελαφρύ πιάτο το σημερινό, χωρίς να στερείται τίποτα σε γεύση, σας το εγγυώμαι! Φτιάξτε τον σολομό με πορτοκάλι και σόγια, συνοδεύστε τον με μια δροσερή σαλάτα της επιλογής σας, και απολαύστε χωρίς ενοχές!
Σολομός με Πορτοκάλι και Σόγια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1 φιλέτο σολομού
- ○ 1 πορτοκάλι
- ○ 2 κ.σ. σόγια σος
- ○ αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένουμε καλά το φιλέτο του ψαριού μας και το στεγνώνουμε, ταμπονάροντάς το σε απορροφητικό χαρτί.
Χαράσσουμε την πλευρά της πέτσας σε 3-4 σημεία, προσέχοντας τα κοψίματα που θα κάνουμε να έχουν περίπου το ίδιο βάθος για να ψηθεί ομοιόμορφα το ψάρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου λιπαρή ουσία. Μόλις το τηγάνι κάψει καλά, τοποθετούμε μέσα το φιλέτο του σολομού από την πλευρά της πέτσας πρώτα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή (7) και αφήνουμε το ψάρι μας να ψηθεί χωρίς να το πειράζουμε.
Όταν δούμε ότι ο σολομός, έχει αλλάξει χρώμα μέχρι τη μέση της πλαϊνής του επιφάνειας, (σε 5 λεπτά περίπου) γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε στο τηγάνι και δύο φέτες πορτοκαλιού, μαζί με τη φλούδα τους, για να βγάλουν τα αρώματά τους.
Μόλις ο σολομός είναι έτοιμος, δηλαδή αλλάξει χρώμα ολόκληρη η πλαϊνή επιφάνειά του, αφαιρούμε από το τηγάνι το λίπος που έβγαλε το ψάρι και σβήνουμε με το χυμό 1/2 πορτοκαλιού και τη σόγια.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και σερβίρουμε με μια φρέσκια σαλάτα εποχής.
2 Σχόλια
Φαγάκι ότι πρέπει για να επανέλθουμε μετά τις γιορτές! Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία κ ευτυχία!
Καλή χρονιά Κατερίνα! Μετά τις παρασπονδίες των γιορτών, χρειάζεται μια πιο λάιτ επιλογή! 😉
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου!