Γλυκάκι σας έχω για σήμερα! Ανάλαφρο, καλοκαιρινό και πανεύκολο! Σε ποίον δεν αρέσει η κλασική πανακότα; Ελαφριά επιλογή, που ακολουθεί πάντοτε ευχάριστα, ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα! Σήμερα, φτιάχνουμε μια εκδοχή με γιαούρτι, για να δώσουμε μια λίγο πιο όξινη γεύση, και σερβίρουμε με καραμελωμένα νεκταρίνια, που είναι στην εποχή τους, και πλαισιώνουν φανταστικά την πανακότα μας, με το υπέροχο άρωμά τους και την γλυκιά, φρουτένια γεύση τους! Αφιερώστε μονάχα 10 λεπτά στην προετοιμασία της και αφήστε το ψυγείο να κάνει τα υπόλοιπα!
Πανακότα Γιαούρτι με Καραμελωμένα Νεκταρίνια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- ○ 150 γρ. γάλα
- ○ 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- ○ 7 γρ φύλλα ζελατίνης
- ○ 2 καψουλάκια βανιλίνης
- ○ 200 γρ. ζάχαρη (100 γρ. για την πανακότα και 100 γρ. για τα καραμελωμένα νεκταρίνια)
- ○ 1 μεγάλο νεκταρίνι ή 2 μικρά
- ○ χυμό μισού λεμονιού
- ○ 2 κ.σ. νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα φύλλα της ζελατίνης μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο νερό για να μαλακώσουν.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε την μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος, το γιαούρτι, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε τα υλικά ανακατεύοντας παράλληλα.
Λίγο πριν αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε πολύ καλά τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεόυμε πολύ καλά για να διαλυθούν. Έπειτα προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια.
Αν θέλουμε να κάνουμε το εφέ του να φένεται διαγώνια τοποθετμένη η πανακότα μέσα στο ποτήρι, τότε τοποθετούμε λοξά κάθε ποτήρι μέσα σε ένα μπολ και τα βάζουμε κατ’αυτόν τον τρόπο στο ψυγείο να παγώσουν.
Πλένουμε πολύ καλά τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος τοποθετούμε τη ζάχαρη (100 γραμμάρια) καθώς και δύο κουταλιές της σούπας νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν καραμέλα. Έπειτα προσθέτουμε τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε αυτό το σημείο αν δούμε ότι χρειάζεται μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σερβίρουμε την πανακότα, μόλις πήξει, συνοδευμένη με τα καραμελωμένα νεκταρίνια!
1 comment
Πόσο καλοκαιρινό γλυκάκι και ελαφρύ Φωτεινή μου!! Επιστρέφω από διακοπές σύντομα στην Αθήνα και θα το δοκιμάσω!! 🙂 Μαριάνθη, xo