Τα παντζάρια είναι γνωστά για τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές τους, καθώς μειώνουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Συνδυασμένα με άλλες δύο ευεργετικές ρίζες, το λευκό ρεπάνι και το καρότο, αποτελούν άριστο συνοδευτικό για τα κρεατικά μας. Σερβίρετε αυτή την κρύα και δροσιστική σαλάτα σε ένα μπουφέ ή ένα γεύμα με κρέας, και φροντίστε τόσο για την απόλαυση όσο και για την υγεία σας!
Παντζαροσαλάτα
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1 λευκό ρεπάνι
- ○ 3 καρότα μεσαίου μεγέθους
- ○ 3 παντζάρια μεσαίου μεγέθους
- ○ 2 πράσινα μήλα
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
- ○ αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τρίβουμε τα καρότα, το ρεπάνι και τα παντζάρια στον τρίφτη και τα αφήνουμε για 1 ώρα σε σουρωτήρι, αφού ρίξουμε λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά το πέρας μίας ώρας, πιέζουμε τα τριμμένα λαχανικά μας και τα στραγγίζουμε πολύ καλά από τα υγρά τους. Κόβουμε το μήλα σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε την παντζαροσαλάτα με κρέμα βαλσάμικο και καρύδια.