Ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρετε για μένα αν αποφασίσετε να μου κάνετε το τραπέζι…. Τρελαίνομαι για τα γλυκά και τις πίτες! Κάθε λογής πίτα και πιτάκι, αν είναι σπιτικό και φτιαγμένο με το μεράκι και την αγάπη που κάθε νοικοκυρά βάζει σ’αυτό, τότε σίγουρα αποτελεί ένα από τα καλύτερα εδέσματα! Πίτες με φύλλο ή και χωρίς, ανοιχτές, κις Λορέν και τάρτες, έχουν πάντα μια θέση στα επίσημα τραπέζια, αλλά και στην καθημερινότητα μας, μιας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας! Εδώ σας δίνω μια συνταγή για τάρτα με μανιτάρια, εύκολη και νόστιμη!
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, τοποθετούμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το αχνίζουμε. έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν όλα τα υγρά τους. Σε αυτή τη φάση, προσθέτουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και τον άνηθο, ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Λαβώνουμε ένα σκεύος κατάλληλο για τάρτες ή ένα στρογγυλό ταψάκι, και τοποθετούμε την ζύμη κουρού. Κόβουμε γύρω γύρω ότι περισσεύει. Προσθέτουμε τη γέμιση, η οποία πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ώστε η ζύμη μας να μείνει τραγανή και να μην πανιάσει από τους υδρατμούς. τυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν. καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας με το τριμμένο regato. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα, για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει.Τάρτα με Πλευρώτους και Φέτα
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ