Επίσημο γεύμα στο σπίτι, ως οικοδεσπότες θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με κάθε πιάτο που θα παρουσιάσετε, ο χρόνος όμως δεν αποτελεί και τον καλύτερο σύμμαχο… Με απλά υλικά, φτιάξτε αυτή την υπέροχη, δροσιστική σαλάτα σε χρόνο μηδέν! Εντυπωσιακή τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα υπέροχο συνοδευτικό στο τραπέζι αλλά και ένα υπέροχο ελαφρύ πιάτο για το κρασάκι σας!
Δροσερή σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι και τυρομπαλάκια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- ○ 100 γρ. σουσάμι
- ○ 100 γρ. φέτα
- ○ 100 γρ. ανθότυρο
- ○ 120 γρ. σπανάκι
- ○ 120 γρ. μαρούλι
- ○ 1 πορτοκάλι
Για το dressing
- ○ 2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
- ○ 2 κουταλιές σούπας κρέμα βαλσάμικο
- ○ 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ○ αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένουμε το baby σπανάκι, και το μαρούλι και κόβουμε το δεύτερο σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι και με ένα μαχαίρι κόβουμε φιλέτα προσπαθώντας να απομακρύνουμε την περισσότερη από τη λευκή φλούδα.
Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ μας, ενώνοντας την κρέμα βαλσάμικο, το ξίδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το dressing.
Σε ένα μπολ τοποθετώ το σπανάκι, το μαρούλι και το dressing και ανακατεύω καλά, ώστε να μαριναριστούν όλα τα λαχανικά. Μεταφέρω στην πιατέλα που θα σερβίρω και στολίζω με τα φιλέτα του πορτοκαλιού.
Ψήνουμε σουσάμι στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του. Σε ένα μπολ τρίβω τη φέτα και το ανθότυρο και με το χέρι ενώνω τα δύο υλικά. Πλάθω σε μικρά μπαλάκια και έπειτα τα περνάω από το σουσάμι. Τέλος τοποθετώ τα τυροπμαλάκια στη σαλάτα. Γαρνίρω με λίγη κρέμα βαλσάμικου.