Γιορτές, πάρτυ και τραπέζια με την οικογένεια ή με φίλους, δροσερό γεύμα μετά από μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, συνοδευτικό για barbeque στην αυλή, η μακαρονοσαλάτα αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές μας σε κάθε περίπτωση και όχι άδικα. Αυτό το δροσερό και χορταστικό πιάτο θα κερδίσει όχι μόνο εσάς αλλά και τους πιο δύσκολους καλεσμένους σας!!!
μακαρονοσαλάτα
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 300 γρ. μακαρόνια φαρφάλες
- ○ 200 γρ. τριμμένο γκούντα
- ○ 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
- ○ 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
- ○ 15 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- ○ 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- ○ 10 φέτες μπέικον σε κυβάκια
- ○ 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
- ○ μαρούλι ή iceberg χοντροκομμένο
για τη σως
- ○ 1 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- ○ 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού μαγιονέζα
- ○ 4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- ○ 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ○ αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με άφθονο νερό, ρίχνουμε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στα ζυμαρικά μας
ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Στο μεταξύ τρίβουμε το τυρί, κόβουμε σε καρέ το μπέικον και τις πιπεριές, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το μαρού
λι ή το iceberg και ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις λιαστές ντομάτες.
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μας. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτω το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη μουστάρδα
για την παρασκευή της σως και ανακατεύω πολύ καλά ώστε να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Προσθέτω τη σως στο μπολ με τα μακαρόνια και ανακατεύω καλά. Η μακαρονοσαλάτα σας είναι έτοιμη!
1 comment
4 κουταλιές μαγείας