Μετά από κάποιες εβδομάδες απουσίας, έρχομαι πίσω δριμύτερη με μια άκρως ανοιξιάτικη συνταγή! Αλλά ας αρχίσω με το νέο, μιας και κατά κάποιον τρόπο αποτελεί και το λόγο της απουσίας μου το τελευταίο διάστημα αλλά και τα μεγάλα μεσοδιαστήματα χωρίς κάποιο post. Λοιπόν, ο λόγος αυτός, είναι ο πιο γλυκός λόγος και η πιο γλυκιά αφορμή που μπορεί να βρει κανείς για να αναβάλει τις υποχρεώσεις του… Για το περασμένο διάστημα ήταν η εγκυμοσύνη και για αυτές, τις τελευταίες ημέρες η γέννηση του μπέμπη μας, ο οποίος τολμώ να πω ότι μας έχει κλέψει την καρδιά! Και που μυαλό για να ασχοληθεις με οτιδήποτε άλλο; Πείτε μου! Στις αρχές λοιπόν αυτού του πρώτου ανοιξιάτικου μήνα, μια ηλιόλουστη Κυριακή, αποφάσισε να κάνει την εμφανισή του αυτός ο μικρός φαλακρός θεούλης! Μην κοροϊδέψετε τη χαζομαμά….
Και μετά την παρένθεση που έκανα για να σας πω τα νέα μου, ας προχωρήσουμε στη συνταγή που σας έχω για σήμερα! Ένα εύκολο, ανάλαφρο και κλασικό γλυκό, το οποίο αποτελεί ιδανική επιλογή για να τελειώσουμε το Πασχαλιάτικο γεύμα μας! Τα λίγα υλικά του, όσο και χρόνος που θα χρειαστείτε για την προετοιμασία του, το καθιστού ιδανική επιλογή για ένα γιορτινό τραπέζι, μιας και οι ετοιμασίες αυτές τις ημέρες είναι πολλές και χρονοβόρες… Όσο για την εμφάνιση; Άκρως φραουλένια και ανοιξιάτικη! Φτιάξτε το, τι περιμένετε;
Αν ενδιαφέρεστε για τη συνταγή μου, για τέλεια Πασχαλινά Τσουρέκια βρείτε τη εδώ: http://projectfood.gr/2017/04/filled-buns-with-chocolate-coating/
Πανακότα με Άρωμα Μαστίχας και Καραμελωμένες Φράουλες
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 800 γρ. κρεμα γάλακτος
- ○ 200 γρ. γάλα
- ○ 6 κ.σ. ζάχαρη
- ○ 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
- ○ 12 γρ. φύλλα ζελατίνης
- ○ 500 γρ. φράουλες
- ○ 6-7 κ.σ. ζάχαρη
- ○ 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζετε λίγο νερό σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει για 5-10 λεπτά.
Στο μεταξύ, βάζετε τη μαστίχα και τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φουσκάλες βρασμού.
Την αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα.
Μοιράζετε την πανακότα σε 8 μικρά ποτήρια και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Έπειτα τη μεταφέρετε στο ψυγείο για να παγώσει και να στερεοποιηθεί.
Για τις καραμελωμένες φράουλες, τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και την αφήνουμε να γίνει καραμέλα σε χαμηλή φωτιά.
Πλένουμε και τεμαχίζουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στην καραμέλα. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε και το βαλσάμικο και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε τις καραμελωμένες φράουλες από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σερβίρουμε τοποθετώντας στην κρύα πλέον πανακότα μας τις καραμελωμένες φράουλες.