Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα κλασικό επιδόρπιο που τρώγεται χρόνια και χρόνια σε κάθε Ελληνική οικογένεια! Είναι ένα ελαφρύ και θρεπτικό γλυκό, χωρίς πολλή ζάχαρη και λιπαρά που άνετα μπορεί να καταναλωθεί και ως πρωινό, αφού εφοδιάζει τον οργανισμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα! Η εκδοχή αυτή, φτιαγμένη με γάλα σόγιας, αποτελεί μια πιο λάιτ επιλογή, ιδανική για όσους βρίσκονται σε διατροφή ή νηστεία. Αν δεν προτιμάτε το γάλα σόγιας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα. Αν θέλετε ένα ελαφρύ, γευστικό και θρεπτικό επιδόρπιο, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μαζί με 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό και βράζουμε το ρύζι. Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό και το ρύζι έχει βράσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα σόγιας, τη ζάχαρη, τη βανίλια και δύο φλούδες λεμονιού, ενώ κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα σόγιας στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κόρν φλάουερ με το 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας το οποίο είχαμε κρατήσει στην άκρη. Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουερ, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Μόλις πήξει το ρυζόγαλο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το τοποθετούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με άφθονη κανέλα.Ριζόγαλο με Γάλα Σόγιας και Άρωμα Λεμονιού και Βανίλιας
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ