Την έχω θαυμάσει σε πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο τη συγκεκριμένη τούρτα! Ψηλή, με ολόγυρά της ένα φράκτη από μπισκότα σαβουαγιάρ, και κάθε λογής στόλισμα στην κορυφή ανάλογα με τη γέμιση της, το λιγότερο εντυπωσιακή θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις! Καιρό τώρα, από την εποχή που πρωτοβγήκαν οι φράουλες, είχα στο μυαλό μου να φτιάξω κι εγώ αυτή τη φαντασμαγορική τούρτα! -Που μπορεί να είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη έχω να σας πω- Και να τώρα, λόγω γενεθλίων στην οικογένεια, μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία! Η εκδοχή που αποφάσισα να κάνω είναι πολύ ελαφριά και αέρινη μιας και έχουμε καλοκαιράκι, άκρως φραουλένια, και λίγο σοκολατένια -γιατί οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται έτσι εύκολά-! Απολαύστε τη!
Σπάμε την μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά λίγο πριν έρθει σε βρασμό και την προσθέτουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε σιγά σιγά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί με τη σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει. Χτυπάμε τα 250 γραμμάρια κρέμας γάλακτος, παγωμένη από το ψυγείο, σε δυνατή ταχύτητα μέχρις ωσότου πάρει μία παχύρρευστη μορφή. Έπειτα παίρνουμε λίγη από τη σαντιγί , την προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στην υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να πάρουμε μία αέρινη μους. Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μαζί με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί, Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις πολτοποιημένες φράουλες και χτυπάμε ξανά μέχρι η μους φράουλας να έχει μια παχύρρευστη μορφή. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Σε ένα μπολ τοποθετούμε 1 φλιτζάνι γάλα και λίγο λικέρ για να βρέξουμε τα σαβουαγιάρ. Βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα τα σαβουαγιάρ στο γάλα και τοποθετούμε μια στρώση στη φόρμα. Κόβουμε τα σαβουαγιάρ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Για να κόβονται ευκολότερα τα σαβουαγιάρ, τα βουτάμε πρώτα στο γάλα και μετά τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε. πάνω στη στρώση από σαβουαγιάρ, στρώνουμε τη μους φράουλας, έπειτα άλλη μια στρώση από σαβουαγιάρ, και μετά τη μους σοκολάτας. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα να παγώσει. Ξεφορμάρουμε την τούρτα και τοποθετούμε γύρω γύρω σαβουαγιάρ τα οποία έχουμε βουτήξει πρώτα σε γάλα. Στολίζουμε την τούρτα με φρεσκοκομμένες φράουλες, πουράκια, φλούδες σοκολάτας ή ό,τι άλλο μας αρέσει!Charlotte Φράουλα -Σοκολάτα
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
για τη μους φράουλας
για τη μους σοκολάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
2 Σχόλια
Φαίνεται τέλεια! Πολύ βοηθητικά όλα τα βήματα! Αχ αυτή η Σαρλότ! Τόσο εύκολη, μα τόσο εντυπωσιακή!!! 🙂
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr
Εχεις απόλυτο δίκιο Σοφία!!! Συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να αγαπήσεις μια συνταγή!!! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!!!