Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά! Επιτέλους! Σιγά σιγά αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τις αυλές και τα μπαλκόνια μας, να φυτεύουμε τα λουλουδάκια μας, και να πίνουμε τα καφεδάκια μας έξω… Ε, και τα καφεδάκια φέρνουν παρέα, κι η παρέα φέρνει μπυρίτσες…. Και οι μπυρίτσες πείνα, κάπως έτσι δεν πάει; Τέλος πάντων, δεν είμαστε κι απ΄αυτούς που πίνουν την μπύρα τους ξεροσφύρι… Το θέλουμε το κατιτίς μας για να τσιμπάμε… Λοιπόν, αυτή η συνταγή πάει τέλεια με μια παγωμένη μπύρα! Ψητές γλυκοπατάτες με dip φέτας, και γεμάτη, έντονη γεύση, και την εναλλαγή αλμυρού και γλυκού, που τόσο μας αρέσει! Δοκιμάστε τες!
Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, όπως είναι με τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε sticks. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν. Για να φτιάξουμε το dip φέτας, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το τυρί κρέμα και το θερμαίνουμε μέχρι να λιώσει. έπειτα τοποθετούμε τη φέτα θρυμματισμένη, και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με το τυρί κρέμα σε μία ενιαία, παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε φρεσκοτρυμμένο πιπέρι. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και σερβίρουμε καλύπτοντάς τες με το dip φέτας, ή σερβίρουμε το dip σε ένα μπολ πλάι στις πατάτες μας.Sticks Γλυκοπατάτας με dip Φέτας
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
για τις ψητές γλυκοπατάτες
για το dip Φέτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
4 Σχόλια
Φαίνεται πεντανόστιμη η συνταγή!! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!! 🙂
Είναι πολύ νόστιμες! Αν τις φτιάξεις θα χαρώ πολύ να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου!!!!
Έχω ξετρελαθεί! Ότι πρέπει για το μπαλκόνι με καλή παρέα! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!
Γίνονται πολύ γρήγορα και τρώγονται εξίσου γρήγορα! ;-P