Πρόκειται για μια σούπα λαχανικών με βάση το παντζάρι, εξερατική τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση! Το εντυπωσιακό έντονο φούξια χρώμα της, καθώς και η γλυκόξινη γεύση της σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους! Προσφέρετέ την ως πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι, ειδικά σε περίπτωση που ακολουθεί ένα βαρύ κυρίως πιάτο ή απολαύστε τη και μόνη της, ως ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο! Ο χειμώνας έφτασε και οι νόστιμες σούπες αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τις κρύες μέρες που ακολουθούν! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή κι αν σας αρέσουν οι σούπες, τότε σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας!
Βελουτέ Σούπα Παντζαριού
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 2 μεγάλα παντζάρια
- ○ 2 μέτριες πατάτες
- ○ 1 πράσο
- ○ 1 μικρό κρεμμύδι
- ○ 1 καρότο
- ○ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ○ 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- ○ 2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
- ○ 1/2 κ.γ. κύμινο
- ○ 2-3 κ.σ. μηλόξυδο
- ○ αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και το καρότο και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκοβουμε το πράσο, κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικα μαζί με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά τα λαχανικά μας.
Έπειτα προσθέτουμε τα μυρωδικά και καλύπτουμε τα λαχανικά με 2 λίτρα ζεστό νερό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει αρκετά και το νερό έχει μειωθεί περίπου κατά το ήμισι, αφαιρούμε ένα μέρος από το ζωμό και πολτοποιούμε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ ή διαφορετικά πολτοποιούμε τη σούπα μας στο κανονικό μπλέντερ τμηματικά.
Ελέγχουμε την πυκνότητα και προσθέτουμε από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειάζεται.
Όταν η σούπα μας είναι ένα πυκνός πολτός, όχι όμως πουρές, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το μηλόξυδο.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγες σταγόνες ωμού ελαιολάδου.
1 comment
Εκτός ότι σκίζει από χρώμα φαίνεται και πεντανόστιμη! Γεια στα χέρια σου! Αποθήκευσα τη συνταγή για τα γιορτινά τραπεζώματα!