Οι εύκολες συνταγές, που μας λύνουν τα χέρια, και είναι συνάμα άκρως γευστικές, είναι σίγουρα από τις αγαπημένες κάθε νοικοκυράς! Η πατσαβουρόπιτα, ανήκει το δίχως άλλο στην παραπάνω κατηγορία και είναι και μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, καθώς το αποτέλεσμα είναι μια πολύ τραγανή πίτα, η οποία παραμένει έτσι για αρκετές ημέρες, μέχρι να καταναλωθεί όλη, -αν και πιστέψτε με, η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει-. Όπως με κάθε πίτα, η γέμιση μπορεί να γίνει με ό,τι υλικά τραβάει η όρεξή σας, αρκεί να μην έχουν υγρασία. Για εμένα ιδανικοί συνδυασμοί είναι μια μαλακή όχι πολύ αλμυρή φέτα και ένα πικάντικο τυρί όπως κάποιο καπνιστό κασέρι, ή παρμεζάνα για να δώσει λίγη ένταση στη πίτα σας. Εσείς, χρησιμοποιείστε τα υλικά της επιλογής σας, και καλή επιτυχία!
Γρήγορη Πατσαβουρόπιτα με τυρί
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- ○ 500 γρ. φέτα
- ○ 250 γρ. καπνιστό ρεγκάτο ή παρμεζάνα
- ○ 1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό)
- ○ 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ, τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τα φύλλα κρούστας στα τρία, ώστε να κάνουμε με αυτά τρεις στρώσεις αντίστοιχα. Λαδώνουμε τον πάτο ενός μεσαίου ταψιού και τοποθετούμε πάνω το 1/3 των φύλλων αφού πρώτα τα τσαλακώσουμε.
Από πάνω απλώνουμε την μισή ποσότητα από τα τυριά μας και προσθέτουμε διάσπαρτα λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση φύλλων και τυριών και τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία πάλι τοποθετούμε τσαλακωμένα.
Χαράσσουμε την πίτα μας σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε με ένα κουτάκι σόδα.
Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα!