Η κλασική τυρόπιτα, παίρνει μια άλλη μορφή, κάτι μεταξύ τυρόπιτας και σουφλέ, με τραγανή επιφάνεια και ζουμερή, πλούσια γέμιση από λιωμένα τυριά ! Κάντε το συνδυασμό των τυριών που εσείς προτιμάτε και φτιάξτε αυτή την εξαιρετική πίτα! Βάλτε και λίγο μπέικον αν το προτιμάτε, δεν υπάρχουν περιορισμοί! Εύκολη, και τόσο μα τόσο γευστική! Μπορείτε να την καταναλώσετε μόνη της όπως οποιαδήποτε πίτα, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει και μία ωραία ιδέα για πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι. Μη διστάσετε να τη φτιάξετε, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει!
Τυρόπιτα με 4 Τυριά και Φύλλο Κανταΐφι
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- ○ 150 γρ. καπνιστό κασέρι τριμμένο
- ○ 150 γρ. regato τριμμένο
- ○ 150 γρ. φέτα τριμμένη
- ○ 150 γρ. gouda τριμμένο
- ○ 1 αυγό
- ○ 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- ○ 250 ml κρέμα γάλακτος
- ○ 80 γρ. μαργαρίνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αρχικά τραβάμε με τα χέρια μας το φύλλο κανταΐφι για να αφρατέψει. Αλείφουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με λίγο λάδι και στρώνουμε πάνω την μισή ποσότητα από το κανταΐφι.
Τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Τα τοποθετούμε πάνω από το κανταΐφι και έπειτα καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα και ραντίζουμε με αυτό το μείγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσει ελαφρά, έπειτα αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
1 comment
Είχα φάει κάποτε σε εστιατόριο κάτι αντίστοιχο και είχα ξετρελαθεί! Τώρα που βρήκα και συνταγή ποιος με πιάνει! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!