Αυτή η συνταγή για κεφτέδες χαρακτηρίζεται από την εξής ιδιαιτερότητα… την επιλογή των υλικών που χρησιμοποίησα για να τους αρωματίσω! Δεν αποτελεί τη συνηθέστερη επιλογή αρωματικών για κεφτέδες, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό και άκρως ενδιαφέρον! Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή συνταγή του τόπου μου για λουκάνικο, το οποίο είναι πεντανόστιμο, μα κομματάκι βαρύ, αποφάσισα να φτιάξω αυτούς τους έντονα αρωματικούς κεφτέδες! Έτσι μπορώ να απολαμβάνω μια αγαπημένη γεύση, σε μία αρκετά πιο ελαφριά εκδοχή! Μπορείτε να τηγανίσετε τους κεφτέδες για πιο αμαρτωλές καταστάσεις! Εγώ παρ’ όλα αυτά τους έκανα ψητούς… Έτσι για τη διατροφή!
Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή εναλλακτικά τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε το πράσο και την πράσινη πιπεριά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το πράσο και την πράσινη πιπεριά. Αφού τα σοτάρουμε λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να χρυσίσουν ελαφρώς, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού, ώστε να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Βρέχουμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ και τις στραγγίζουμε καλά σφίγγοντάς τες με τη χούφτα μας. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τον κιμά, το ψωμί, το οποίο θρυμματίζουμε με τα χέρια, το ξίδι και το μείγμα των κρεμμυδιών και των μπαχαρικών. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και ζυμώνουμε αρκετή ώρα, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους, Τέλος πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC στον αέρα.Κεφτέδες με Πορτοκάλι και Πράσο
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ