Κυριακή σήμερα!!! Ημέρα χαλάρωσης! Από μικρή θυμάμαι την Κυριακή να κατέχει μία ξεχωριστή θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας… Την Κυριακή θα έπρεπε πάντα να υπάρχει ένα καλύτερο φαγητό στο τραπέζι, και συνήθως συνοδεύονταν και από γλυκό! Η συνήθεια αυτή έχει περάσει κατά κάποιον τρόπο και στη δική μου ζωή, και φροντίζω κάθε Κυριακή να υπάρχει και μια λιχουδιά στο σπίτι μας! Για σήμερα, σας προτείνω ένα γλυκό χωρίς πολύ κόπο, -για την ακρίβεια, πολύ εύκολο-, ωστόσο άκρως εντυπωσιακό!
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη σοκολάτα γάλακτος καθώς και τη μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν έρθει σε βρασμό την προσθέτουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και έπειτα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι, και το ουίσκι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε την γκανάς στο ψυγείο 1-2 ώρες να πήξει ελαφρώς. Σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ, τοποθετούμε διαφανή μεμβράνη, αρκετή σε ποσότητα για να φτάσει να καλύψει το γλυκό μας. Τοποθετούμε μια στρώση από την γκανάς σοκολάτας, έπειτα μία στρώση μπισκότα, και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γκανάς. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα να κρυώσει και να σφίξει το μωσαϊκό μας. Ξεφορμάρουμε σε μία μακρόστενη πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στολίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα.Ριγέ Μωσαϊκό με Γκανάς Σοκολάτας και Μπισκότα
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
2 Σχόλια
Απλό αλλά κλασσικό πεντανόστιμο! Και η παρουσίαση σκίζει!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όσο για το μωσαϊκο τι να πω; Απλό και διαχρονικό…