Για όσους δεν την γνωρίζουν, η granola είναι ένα μείγμα δημητριακών, συνήθως νυφάδων βρώμης, μαζί με διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Όλα αυτά τα ευεργετικά για την υγεία συστατικά δένουν μεταξύ τους με ζεστό μέλι και ψήνονται στο φούρνο για να σχηματίσουν τραγανές μικρές μάζες ενέργειας! Όπως καταλαβαίνετε αποτελούν ιδανική επιλογή για το πρωινό μας, αφού εφοδιάζουν τον οργανισμό με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το ξεκίνημα της ημέρας! Συνδυάστε τη με γιαούρτι ή γάλα και απολαύστε το πρωινό σας!
Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα τους σπάμε στο μπλέντερ σε κομμάτια μετρίου μεγέθους. Τοποθετούμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και να ενωθεί με το μέλι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, απλώνουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε στο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η granola, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ένα κουτάλι. Μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.Σοκολατένια Granola για το Πρωινό
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ