Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και σιγά σιγά οδεύουμε προς το βράδυ της Ανάστασης. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και σε κάθε νοικοκυριό βάφονται αυγά, μοσχοβολούν φρεσκοψημένα τσουρέκια και ετοιμάζονται τα αρνιά για το σούβλισμα της Κυριακής! Ωστόσο, πολλοί από εμάς ακόμη νηστεύουν και θα ήθελαν ένα κολατσιό γευστικό, που να τους βγάλει από την αδιέξοδο τις στιγμές της “πείνας”. Εύκολο στην παρασκευή του και νόστιμο, το ελιόψωμο, μπορεί να συνοδεύσει άριστα μία μπυρίτσα και να ικανοποιήσει τις βραδινές λιγούρες σας!
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιά, την οποία διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό, μαζί με τη ζάχαρη και την αφήνουμε να ξεκινήσει τη ζύμωση. Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε το καλαμποκάλευρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε πολύ καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε ελαφρώς. Αν θέλουμε μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη στα δύο και να προσθέσουμε στη μισή ποσότητα, τυρί σόγιας. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη και την απλώνουμε με τα δάχτυλα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι καλαμποκιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.Ελιόψωμο με Αλεύρι Καλαμποκιού
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ