Είναι στη νοοτροπία του Έλληνα να φτιάχνει κεφτέδες με ό,τι βρεθεί… Κρέας, ψάρι, όσπρια, λαχανικά… Ακόμα και τα πιο ταπεινά υλικά, συνδυάζοντάς τα με μπόλικα αρωματικά βότανα, και μπαχαρικά, συνθέτουν νόστιμα μεζεδάκια… Παρέα με το τσιπουράκι, ή την μπυρίτσα σας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για λαχταριστούς πατατοκεφτέδες! Το μόνο σίγουρο; Δεν θα μείνει μπουκιά!
Πατατοκεφτέδες
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 2 μέτριες πατάτες
- ○ 60 ml γάλα
- ○ 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- ○ 1 αυγό
- ○ 100 γρ. φέτα
- ○ 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ○ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ○ 1 πρέζα ρίγανη
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- ○ αλάτι, πιπέρι
- ○ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να βράσουν γρήγορα. Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτας βράσουν τις στραγγίζουμε από το νερό, τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο, προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας σφιχτός πουρές. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα το οποίο να πλάθεται σε μικρά μπαλάκια. Αν το μείγμα είναι αρκετά μαλακό, προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Τέλος πανάρουμε τους πατατοκεφτέδες με φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.