Ήδη από τον τίτλο, το πιάσατε το υπονοούμενο… Ποιό υπονοούμενο δηλαδή που πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσα να το κάνω! Η νηστεία λοιπόν συνεχίζεται, κι εγώ συνεχίζω να σας ανεβάζω νόστιμες νηστίσιμες συνταγές! Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να νηστεύετε για να τις απολαύσετε, καθώς είναι πεντανόστιμες έτσι κι αλλιώς! Υπέροχος τρόπος για να φτιάξετε τα ρεβύθια, αν δεν αγαπάτε την κλασική σούπα, οι ρεβυθοκεφτέδες μπορούν να σερβιριστούν ως μεζεδάκι, σε σάντουιτς, μέσα σε αραβική πιτούλα, ή ακόμη και ως κυρίως πιάτο μιας και είναι αρκετά χορταστικοί. Τις ημέρες της νηστείας λοιπόν, που χρειαζόμαστε κάτι χορταστικό, μιας και η συνεχής κατανάλωση υδατανθράκων μας κάνει να πεινάμε διαρκώς, οι ρεβυθοκεφτέδες αποτελούν μια καλή επιλογή!
Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό για να φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό τρίβοντάς τα με τα χέρια μας για να ξεφλουδιστούν όσο γίνεται περισσότερο. Τα τοποθετούμε σε χύτρα, προσθέτουμε μόνο αλάτι και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν τα ρεβύθια βράσουν τα στραγγίζουμε, μετράμε ποσότητα, ίση με δύο φλιτζάνια του τσαγιού και τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια,την τομάτα, τον άνηθο και το δυόσμο. Τοποθετούμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ μαζί με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα πολτοποιημένα ρεβύθια, το κρεμμύδι, την τομάτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το τυρί σόγιας τριμμένο και μερικές κουταλιές καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας, πρέπει να είναι σφιχτό και να πλάθεται εύκολα με τα χέρια. Αν κρίνετε ότι χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καλαμποκάλευρο ακόμη. Πλάθουμε σε μπαλάκια και περνάμε μέσα από καλαμποκάλευρο. Τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο, γυρνώντας τους κεφτέδες μας για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Όταν τους βγάλουμε από το τηγάνι, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.Φαλάφελ (η Νηστεία Συνεχίζεται...)
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ