Brunch σας έχω για σήμερα, μιας και την Κυριακή όλοι απολαμβάνουμε τον ύπνο μας λίγο παραπάνω! Ένα θρεπτικό και δυναμωτικό γεύμα που θα μας γεμίσει ενέργεια, όχι όμως και θερμίδες. Για όλους εσάς, που προσέχετε τη διατροφή σας, αλλά δεν θέλετε να στερείστε σε γεύση, ορίστε μια υγιεινή, διαιτητική αλλά νόστιμη συνταγή… Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ΄αυτή τη ζωή; Ε λοιπόν, μπορούμε!
Ομελέτα με Καπνιστή Γαλοπούλα και Λαχανικά
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 2 αυγά + 2 ασπράδια
- ○ 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- ○ 1 καρότο
- ○ 5-6 λιαστές τομάτες
- ○ 4-5 μανιτάρια πλευρώτους
- ○ αλάτι, πιπέρι
- ○ 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- ○ κρέμα βαλσάμικου με γεύση bbq
- ○ μερικά φύλλα ρόκας
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το καρότο, την λιαστή τομάτα και την γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, καθώς και τα λαχανικά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικο με γεύση bbq.
Μόλις τα λαχανικά μας μαλακώσουν και η γαλοπούλα ροδίσει, τα βγάζουμε από το τηγάνι, σκουπίζουμε καλά ή αν χρειάζεται πλένουμε το σκεύος μας και το βάζουμε πάλι να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε 2 αυγά και 2 ασπράδια και τα χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν το τηγάνι ζεσταθεί καλά το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο 6 και αφήνουμε να ψηθεί σιγά σιγά η ομελέτα. Μόλις ετοιμαστεί από την πρώτη πλευρά, τη γυρίζουμε και από την άλλη.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τη γαλοπούλα, καθώς και μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας. Αφού η ομελέτα ψηθεί και από την άλλη πλευρά διπλώνουμε την ομελέτα μας σε ρολό και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο, μαζί με λίγη σαλάτα ρόκας!
2 Σχόλια
I love eggs for brunch!! It looks delicious!! 😀
Thank you Marianthi! It’s also a very healthy choice!