Ο χειμώνας κατέφθασε δριμύς και οι ώρες στο σπίτι αυξήθηκαν αισθητά… Ευκαιρία για ζεστά καφεδάκια στο σπίτι, παρέα με φίλους και χαλαρή κουβεντούλα! Τι καλύτερο για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας λοιπόν, από ένα πεντανόστιμο ζουμερό κέικ με τα αρώματα της κανέλας και του γαρίφαλου! Φτιάξτε οπωσδήποτε το κέικ καρότου με γλάσο ή χωρίς και γευτείτε χειμώνα!!!
κέικ καρότου
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
- ○ 3 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένο καρότο
- ○ 4 αυγά
- ○ χυμός από μισό πορτοκάλι
- ○ 2.5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
- ○ 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
- ○ 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- ○ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ○ κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ
Για το γλάσο
- ○ 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- ○ 400 g. τυρί κρέμα
- ○ 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός, σιγά-σιγά προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας, στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη.
Στύψτε το μισό πορτοκάλι, προσθέστε στο χυμό τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια ανακατέψτέ το, με το μείγμα των αυγών και τη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 28 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα κέικ. Ψήνουμε στους 170 ° C για μία ώρα.
Μετά την αφαίρεση του κέικ από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και κόψτε εγκάρσια το κέικ με οδοντωτό μαχαίρι. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας προχωρήστε στην παρασκευή του γλάσου χτυπώντας στο μίξερ τη μαργαρίνη η οποία είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Καλύψει ένα μέρος του κέικ με τη μισή ποσότητα του γλάσου, τοποθετήστε το δεύτερο κομμάτι κέικ, και, τέλος, το υπόλοιπο γλάσο. Διακοσμήστε με φέτες από καρότα και καρύδια.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
tips: Για επιτυχημένο κέικ δεν ανοίγουμε σε καμία περίπτωση το φούρνο μας πριν το πέρας 30 λεπτών. Για να ελέγξουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγάζοντας το δεν υπάρχουν πάνω υπολείμματα ζύμης τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.