Τα μικρά, ατομικά κέικ είναι πολύ βολικά από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Μεταφέρονται εύκολα ώστε να τα παίρνεις μαζί σου στη δουλεία, είναι υπέροχα για κέρασμα, μπορούν να σερβιριστούν σε πάρτι και μπουφέ… Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα τους είναι πως μπορούν να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους, κάθε λογής γέμιση! Αυτή τη φορά, διάλεξα να σας παρουσιάσω, muffins γεμιστά με τη μεγαλύτερη αδυναμία μικρών και μεγάλων! Με πραλίνα φουντουκιού! Αν αγαπάτε τη σοκολάτα -ποιος δεν την αγαπάει; ας μη γελιόμαστε- θα λατρέψετε αυτά τα μικρά κεκάκια!
Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε μαζί. (το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι)
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, τα αυγά, το ξινόγαλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και τα υπόλοιπα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Σε μία φόρμα για muffins, τοποθετούμε αντικολλητικά χαρτάκια. Γεμίζουμε τις θήκες με μια κουταλιά από το μείγμα για muffins, έπειτα προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα σε κάθε ένα, και γεμίζουμε τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC στον αέρα, για δέκα λεπτά, ή ωσότου τα κέικ να είναι έτοιμα.Σοκολατένια Muffins με Γέμιση Πραλίνας Φουντουκιού
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ