Εύκολο, πικάντικο, νόστιμο φαγάκι, τα σουτζουκάκια τρώγονται μετά μανίας από μικρούς και μεγάλους! Σε ένα ωραίο Κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια ή πλάι σε μια παγωμένη μπύρα ένα καλοκαιρινό βραδάκι, ακόμη και σε ένα μπουφέ, γιατί όχι; Τα σουτζουκάκια ταιριάζουν πάντα και παντού! Απολαύστε τα με ντιπ γιαουρτιού που θα δροσίσει την πικάντικη γεύση τους, και τραγανές πιτούλες!
Σουτζουκάκια με Ντιπ Γιαουρτιού
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια
- ○ 500 γρ. κιμά χοιρινό
- ○ 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- ○ 6 μέτρια κρεμύδια
- ○ 2 αυγά
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- ○ 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ○ 1 κουταλια σούπας ξίδι
- ○ 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού κίμυνο
- ○ 2 σκελίδες σκόρδο
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή
- ○ 1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
- ○ πιπέρι
Για το ντιπ γιαουρτιού
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή
- ○ αλάτι, πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη ή εναλλακτικά τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Αφού σοτάρουμε λίγα λεπτά το κρεμμύδι, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να χρυσίσει ελαφρώς, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά ώστε να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το ξίδι και το μείγμα των κρεμμυδιών και των μπαχαρικών. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και ζυμώνουμε αρκετή ώρα, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους, Τέλος πλάθουμε μακρόστενα να σουτζουκάκια,και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC στον αέρα. Για να φτιάξουμε το ντιπ γιαουρτιού, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την καπνιστή πάπρικα και το αλάτι. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας, με το ντιπ γιαουρτιού και ψημένες πίτες.
1 comment
καταπληκτικα τα σουτζουκακια σου. Φοβερο το κολπο με το αχνισμενο κρεμμυδι! Η οικογενεια ξετρελαθηκε. Θα τα ξαναφτιαξω σιγουρα.