Έντονα αρωματικό φρούτο το περγαμόντο, με φρέσκο και δροσερό άρωμα, συνδυασμένο με τη σοκολάτα, δημιουργούν ένα υπέροχο γευστικό πάντρεμα! Φτιάξτε αυτό το κλασικό σοκολατένιο κέικ, προσθέτοντας μια νότα από άρωμα εσπεριδοειδών και ξαφνιάστε ευχάριστα όσους το δοκιμάσουν! Ιδανικά συνδυάστε το με ζεστό καφεδάκι ή τσάι Earl Grey!
Κέικ Σοκολάτας με Frosting Σοκολάτας και Περγαμόντο
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
Για τo κέικ
- ○ 2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άγλυκο κακάο
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
- ○ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ○ 250 γρ. βούτυρο
- ○ 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- ○ 4 αυγά
- ○ 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- ○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- ○ 2 βανίλιες
- ○ 200 γρ. γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ψιλοκομένο
Για το frosting
- ○ 200 g. τυρί κρέμα
- ○ 250 g. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ○ 2 βανίλια
- ○ 300 g. μαύρη σοκολάτα
- ○ 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ○ 1/4 φλιτζάνι σιρόπι περγαμόντο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ ωσότου να ενσωματωθούν στο μείγμα βουτύρου- ζάχαρης. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα.
Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύοθμε όλα τα στερεά υλικά, τα προσθέτουμε στο μείγμα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στραγγίζουμε το γλυκό του κουτακιού περγαμόντο πολύ καλά για να φύγει όλο το σιρόπι, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στη ζύμη του κέικ. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180ºC, στον αέρα για 1 ώρα περίπου ή ωσότου ροδίσει το κέικ.
Αφού το κέικ ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ εγκάρσια σε δύο μέρη.
Συνεχίζουμε με την παρασκεύη του frosting, χτυπώντας στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το σιρόπι από το γλυκό του κουτλιού περγαμόντο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο Frosting ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Τοποθετούμε το ένα τρίτο περίπου της ποσότητας του frosting στο ένα τμήμα του κέικ, καλύπτουμε με το δεύτερο μέρος του κέικ και το υπόλοιπο frosting. ΄Γαρνίρουμε με ροδέλες περγαμόντου.