Τα λόγια είναι περιττά, και κάθε προσπάθεια για διαφήμιση της συγκεκριμένης μαρμελάδας κρίνεται παντελώς άσκοπη… Κατέχει σημαντική θέση σε κάθε πρωινό γεύμα, και λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους! Ο λόγος για τη μαρμελάδα φράουλα! Την βασίλισσα των μαρμελάδων! Οι φράουλες πλέον έχουν φτάσει στο απόγειο της γλύκας τους, και η τιμή τους έχει πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα… Όλες οι συνθήκες λοιπόν συντρέχουν στο να βάλετε τις κατσαρόλες σας στη φωτιά! Φράουλες, ζάχαρη και λίγο λεμόνι… Η σύνθεση της απλή, η γεύση απερίγραπτη!
Lady Marmalade (Μαρμελάδα Φράουλα)
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 2 κιλά φράουλες
- ○ 1 κιλό ζάχαρη
- ○ χυμό από 1 λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και βγάζουμε τα κοτσανάκια τους.
Πολτοποιούμε τα 2/3 της ποσότητάς τους στο μπλέντερ και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε κομματάκια.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τον πολτό από φράουλες, τα κομματάκια φράουλας και την ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
Μόλις η μαρμελάδα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τη ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Σε αυτή τη φάση η μαρμελάδα θα φουσκώνει γιαυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να υπάρχει χώρος και να μην ξεχειλίσει.
Προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βρασμό για λίγο ακόμη.
Όταν τα υγρά έχουν μειωθεί βγάζετε με καθαρό κουτάλι μια μικρή ποσότητα από τη μαρμελάδα σε ένα πιάτο, περιμένετε να κρυώσει και ελέγχετε την πυκνότητα της.
Αν σας ικανοποιεί, αφαιρείτε από τη φωτιά, διαφορετικά συνεχίζετε τον βρασμό και ξαναδοκιμάζετε κατά τον ίδιο τρόπο, πάντα με καθαρό κουτάλι για να μην μπουν μικρόβια στη μαρμελάδα μας.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω ότι καλό θα ήταν να φτιάξετε τη μαρμελάδα σας αρκετά πηχτή γιατί κατ΄αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί καλύτερα.
Μεταφέρουμε την μαρμελάδα μας καυτή όπως είναι σε καθαρά βάζα, γεμίζουμε μέχρι επάνω και αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να δημιουργηθεί κενό αέρος και να σφραγίσουν καλά.