Σαββατοκύριακο + ήλιος; Μόνο ένα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα! Τσιπουράκι στο μπαλκόνι! Ευκαιρία να απολαύσουμε τη ζεστασιά των πρώτων ηλιόλουστων ημερών, και να το ρίξουμε και λίγο έξω! Απλό, μα συνάμα εντυπωσιακό μεζεδάκι, οι γεμιστές σαρδέλες, χρειάζονται μόλις δέκα λεπτάκια για να ψηθούν! Η κυριότερη και μάλλον μόνη δυσκολία βρίσκεται στο φιλετάρισμα της σαρδέλας, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει, καθώς είναι νόστιμο και ταυτόχρονα άκρως εντυπωσιακό! Ακόμη κ για εσάς που κάνετε διατροφή, η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει! Φτιάξτε τη!
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεντρικό τους κόκκαλο. Για να επιτύχουμε ευκολότερα το φιλετάρισμα, αλατίζουμε τις σαρδέλες 3-4 ώρες νωρίτερα και τις αφήνουμε στο ψυγείο. Πλένουμε τα λαχανικά, και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τις μισές από τις σαρδέλες με το δέρμα προς τα κάτω. Επάνω σ’αυτές τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα από τα λαχανικά και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες. Αν μας περισσέψουν λαχανικά τα τοποθετούμε κι αυτά στο ταψί για να ψηθούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα για 10 λεπτά.Σαρδέλες Παντρεμένες
Εκτύπωση Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ