Ήλιος, μπαλκονάκι, κρασάκι και καλή παρέα είναι τα συστατικά για μια τέλεια ημέρα! Και ως γνωστόν, το φαγητό μας φέρνει πιο κοντά! Καλέστε τους φίλους σας ένα ηλιόλουστο μεσημεράκι, και απολαύστε όλοι μαζί αυτό το υπέροχο σπιτικό φαγάκι. Νόστιμος θαλασσινός μεζές, το χταπόδι, συνδυάστε το με το κοφτό μακαρονάκι και υπέροχη δεμένη σάλτσα ντομάτας και ξυπνήστε σε όλους αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια!
Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1 κιλό χταπόδι
- ○ 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τοματοχυμό
- ○ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ○ 3 δαφνόφυλλα
- ○ 6-7 κόκκους μπαχάρι
- ○ 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- ○ 1 ποτήρι (250 ml) κόκκινο κρασί
- ○ αλάτι, πιπέρι
- ○ 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- ○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πλένουμε το χταπόδι, το καθαρίζουμε από τις πέτσες όσο πιο καλά μπορούμε και το τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό τομάτας, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε, χωρίς την προσθήκη άλλων υγρών σε χύτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μετά το πέρας του απιατούμενου χρόνου, ανοίγουμε τη χύτρα, αφαιρούμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. 2-3 λεπτά πρίν να είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε μέσα στη σάλτσα στην οποία μαγειρέψαμε το χταπόδι, την οποία έχουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Τέλος προσθέτουμε και τα κομμάτια του χταποδιού.