Ένα ιδιαίτερο γλυκάκι σας έχω για σήμερα… Μους με γεύση Snickers! Και λέω ιδιαίτερο γιατί o συνδυασμός σοκολάτας και φυστικιού δεν προτιμάται από όλους… Ωστόσο αν είστε φαν της συγκεκριμένης σοκολάτας, σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το επιδόρπιο, και δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να το τρώτε… Στον πάτο, απαλή κρέμα φυστικοβούτυρου, ενδιάμεσα αφράτη μους σοκολάτας, και τέλος μια στρώση από αλμυρή καραμέλα γάλακτος…. Υπάρχει κάτι ωραιότερο για όσους αγαπούν το συνδυασμό αλμυρού και γλυκού;
Μους με Γεύση Snickers
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
Για την αλμυρή καραμέλα γάλακτος
- ○ 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- ○ 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
- ○ 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα φυστικοβούτυρο
- ○ 2 γεμάτες κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο
- ○ 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
- ○ 2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
Για το μους σοκολάτας
- ○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
- ○ 120 γρ. μαύρη σοκολάτα
- ○ 160 γρ. κρέμα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, τοποθετούμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία και να γίνει καραμέλα. Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ. Μόλις η ζάχαρη έχει μετατραπεί σε καραμέλα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
Μεταφέρουμε την καραμέλα σε ένα γυάλινο δοχείο για να κρυώσει.
Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χτυπάμε στην αρχή σε μέτρια και έπειτα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Κρατάμε στην άκρη 4 κουταλιές της σούπας από την κρέμα. (για την κρέμα φυστικοβούτυρου).
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί 120 γρ. κουβερτούρα με 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ. Την αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και την προσθέτουμε στην κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στη μους.
Στην κρέμα που είχαμε κρατήσει στην άκρη, προσθέτουμε δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και δύο κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περνάμε στη συναρμολόγηση του γλυκού τοποθετώντας σε ένα μπολ μια στρώση κρέμας φυστικοβούτυρου, έπειτα μια στρώση μους σοκολάτας η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη σε αναλογία, και έπειτα μία στρώση αλμυρής καραμέλας. Σερβίρετε προαιρετικά με κομματάκια από σοκολάτα snickers.