Μία ιδέα ίσως όχι και τόσο πρωτότυπη και εντυπωσιακή, ωστόσο πάντα επίκαιρη και λαχταριστή, τα αλμυρά κεκάκια, ταιριάζουν πάντα και παντού! Με λίγα υλικά, και με ό,τι υπάρχει στο σπίτι από τυριά και αλλαντικά, μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση όταν κάποιος ειδοποιεί ότι θα σας επισκεφθεί την τελευταία στιγμή! Προσθέτοντας κάποια πιο ιδιαίτερα υλικά, μπορούν να αποκτήσουν μια θέση στον μπουφέ του πάρτυ σας! Είναι τέλεια για σνακ ή για κολατσιό στο σχολείο! Μπορούν να συνοδέψουν άνετα είτε τον καφέ, είτε τη μπύρα σας! Τα τρώτε το πρωί, το απόγευμα, το βράδυ! Μετά από τόσο πρόλογο, ελπίζω να σας έπεισα να δοκιμάσετε τη συνταγή μου! Εδώ σας παρουσιάζω μία πικάντικη και αλμυρή εκδοχή, την οποία εγώ προτιμώ, ωστόσο κρατήστε τη δοσολογία για τη ζύμη και παίξτε με τα υλικά της αρεσκείας! Αυτά τα muffins είναι ανοιχτά σε πειραματισμούς!
Αλμυρά Muffins με Φέτα, Πιπεριά και Pepperoni
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 2 αυγά
- ○ 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- ○ 1 λουκάνικο pepperoni
- ○ 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- ○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- ○ 6 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ○ 100 γρ. φέτα
- ○ 1 πράσινες πιπεριές σε κυβάκια
- ○ 1 κουταλάκια γλυκού ρίγανη
- ○ πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έπειτα τα μπαχαρικά και το αλεύρι.
Ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια, το pepperoni και την φέτα. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Σε θήκη για muffins τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια που είναι κατάλληλα για ψήσιμο. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3, αφήνοντας λίγο κενό χώρο, γιατί τα muffins θα φουσκώσουν με το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 10-15 λεπτά. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή, τότε τα muffins είναι έτοιμα!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Tips: Για να φτιάξετε ένα μεγάλο κέικ στη μακρόστενη φόρμα, διπλασιάστε την ποσότητα της δόσης