Τα μήλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετό καιρό και δεν σας κρύβω πως από την πρώτη στιγμή που τα αντίκρισα, λαχτάρισα ζεστά τραγανά μηλοπιτάκια, νόστιμα και μυρωδάτα, που να αναβλύζουν τα αρώματα του μήλου και της κανέλας! Όμως πρόκειται για μια χειμωνιάτικη μυρωδιά δε νομίζετε; Και όπως και να το κάνουμε η δημιουργία του κατάλληλου σκηνικού συμβάλει στο να απολαύσεις περισσότερο ένα φαγητό ή ένα γλυκό στην προκειμένη περίπτωση! Γιατί δεν απολαμβάνουμε κάτι μόνο με τη γεύση αλλά με όλες ας τις αισθήσεις δε νομίζετε; Τώρα που ο καιρός έγινε λοιπόν περισσότερο χειμωνιάτικος, ανάψτε το τζάκι σας, φτιάξτε το ζεστό σας καφεδάκι και απολαύστε αυτά τα νόστιμα μηλοπιτάκια! Υπέροχα!
Μηλοπιτάκια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 250 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ○ 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ○ 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- ○ 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- ○ 1 πρέζα αλάτι
- ○ 2 κόκκινα μήλα
- ○ 2 πράσινα μήλα
- ○ 2 κ.γ. κανέλα
- ○ 8 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- ○ ζάχαρη άχνη
- ○ 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κυβάκια και την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλεύρι, το γιαούρτι, το μισό ποτήρι ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του γάντζου για 5 λεπτά. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με τα χέρια απλώς θα χρειαστούμε λίγη ώρα παραπάνω.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό εξάρτημα του τρίφτη.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, σε δυνατή θερμοκρασία, τοποθετούμε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τα καρύδια και αφήνουμε στην άκρη για λίγο για να κρυώσει η γέμιση.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 26 μπαλάκια ίσου μεγέθους. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης, το πιέζουμε στην παλάμη μας για να ανοίξει αρκετά η ζύμη, τοποθετούμε μέσα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά φτιάχνοντας όσο μπορούμε με τα χέρια μας ένα στρογγυλό σχήμα.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια μας σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με την ένωση προς τα κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα μηλοπιτάκια μας να κρυώσουν καλά και έπειτα τα καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με κανέλα.