Ανέκαθεν τα φρεσκοψημένα μπισκοτάκια ξυπνούσαν μέσα μου αισθήματα θαλπωρής και αγάπης. Οι μυρωδιές του βουτύρου και της βανίλιας, τόσο γνώριμες και ευχάριστες σε όλους, είναι σίγουρα συνυφασμένες με τα παιδικά μας χρόνια. Τότε που επιστρέφοντας στο σπίτι, αυτό ξεχείλιζε από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ ή του γλυκού. Φτιάξτε αυτά τα πεντανόστιμα και μυρωδάτα μπισκοτάκια και αφήστε το σπίτι σας να γεμίσει ευωδιές, και τους αγαπημένους σας αναμνήσεις!
Μπισκότα με Διπλή Σοκολάτα και Φουντούκια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ○ 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
- ○ 220 γρ. βούτυρο
- ○ 100 γρ. ζάχαρη
- ○ 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- ○ 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- ○ 2 καψουλάκια βανίλια
- ○ 1 αυγό + 1 κρόκο
- ○ 100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- ○ 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- ○ 80 γρ. φουντούκια αλεσμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αρχικά τοποθετούμε τη μίση ποσότητα του βουτύρου σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ώστε να λιώσει και να απελευθερωθούν τα αρώματά του. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη λευκή και την μαύρη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο μισό του βουτύρου και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Ρίχνουμε το αλεύρι, στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει τη σόδα φαγητού και το αλάτι. Σε αυτή τη φάση ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας για το ανακάτεμα, καθώς η ζύμη αρχίζει να σκληραίνει.
Προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια και τις σταγόνες λευκής και μαύρης σοκολάτας και ζυμώνουμε το μείγμα μας για τελευταία φορά. Σε αυτό το στάδιο το μείγμα μας θα πρέπει να είναι αρκετά σκληρό ώστε να μπορούμε να το πλάθουμε με τα χέρια.
Πλάθουμε σε μικρά μπισκοτάτια και τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 10 λεπτά ή ωσότου ροδίσουν.