Είναι καιρός που έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή, και ψάχνω μια ευκαιρία για να την ποστάρω… Πρόκειται για μία συνταγή, όχι ιδιαίτερα δύσκολη ή περίπλοκη. Η νοστιμιά της όμως βρίσκεται τόσο στο γεγονός ότι το κοτόπουλο μαρινάρεται για μια ολόκληρη μέρα, -στην όχι και τόσο μυστική πλέον bbq μαρινάδα μου-, όσο και στον τρόπο ψησίματος του, που το διατηρεί πολύ ζουμερό! Επιπλέον, με τη συνοδεία πράσινης σαλάτας, αποτελεί μια ελαφριά επιλογή, χωρίς να στερείται τίποτα σε γεύση! Δοκιμάστε αυτή την συνταγή! Ακόμη και κάποιοι πολέμιοι του κοτόπουλου που γνωρίζω, ξετρελάθηκαν!
Κοτόπουλο BBQ και Πράσινη Σαλάτα με Ξινόμηλα και Καρύδια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
για το κοτόπουλο
- ○ 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού teriyaki sauce
- ○ 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ○ 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ○ 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
- ○ 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- ○ 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σετσουάν
- ○ 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- ○ αλάτι, πιπέρι
- ○ 3 κουταλιές σούπας λάδι για το σοτάρισμα
- ○ κρέμα βαλσάμικου με γεύση bbq
για τη σαλάτα
- ○ 100 γρ. μαρούλι
- ○ 50 γρ. ρόκα
- ○ 1 ξινόμηλο
- ○ 10-12 καρύδια
- ○ 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ○ 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
- ○ 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
- ○ 1 κουταλιά κρέμα βαλσάμικο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε την μαρινάδα, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι του τσαγιού terriyaki sauce (πρόκειται για μια σάλτσα της ασιατικής κουζίνας, και τη βρίσκουμε στα μεγάλα super market), την καπνιστή πάπρικα, την γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το πιπέρι σετσουάν, τη φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. (Μπορούμε να το αφήσουμε και για λιγότερη ώρα, αλλά όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C στον αέρα. Όταν το λάδι στο τηγάνι έχει κάψει, τοποθετούμε τα φιλέτα. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να ροδίσουν χωρίς να τα μετακινούμε, και έπειτα με μια λαβίδα (όχι με πιρούνι γιατί δεν θέλουμε να τα τρυπήσουμε και να χάσουν τα ζουμιά τους), τα γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις ροδίσουν και από τη άλλη πλευρά, μεταφέρουμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και τοποθετούμε στο φούρνο.
Αφήνουμε να ψηθούν σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για 6-7 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Εξωτερικά θα φαίνονται λίγο σκούρα λόγω της μαρινάδας, αλλά εσωτερικά θα είναι πολύ ζουμερά.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το μαρούλι και τη ρόκα. Τα κόβουμε κομμάτια μεσαίου μεγέθους με το χέρι μας. Πλένουμε το μήλο, και το κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για σαλάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο σκεύος ετοιμάζουμε το dressing τοποθετώντας το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, και την κρέμα βαλσάμικου, και χτυπώντας τα με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα, και στην κορυφή, τοποθετούμε χοντροκομμένα καρύδια.
Τέλος, με ένα μαχαίρι για κρέας, κόβουμε ελαφρώς διαγώνια τα φιλέτα σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε σε κρέμα βαλσάμικου με γεύση bbq και πράσινη σαλάτα.