Καλοκαιρινό τραπέζι και ψάχνετε κάτι εύκολο, γρήγορο και δροσιστικό για επιδόρπιο; Ε αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το post! Λοιπόν για να είμαστε ειλικρινείς δεν πρόκειται για ολοκληρωμένη συνταγή, μιας και το παγωτό το αγόρασα έτοιμο, αλλά καλοκαίρι είναι, θέλουμε κάτι πιο γρήγορο για να μείνει και χρόνος για την παραλία…. Και εν πάση περιπτώσει μερικές ζαβολιές επιτρέπονται! Όλοι έχουμε φάει και αγαπάμε το κλασικό σιροπιαστό γλυκάκι με τη συνοδεία του παγωτού βανίλια που το δροσίζει και το ανεβάζει σε άλλο επίπεδο! Ιδού ένας τρόπος να παρουσιάσετε αυτό το τόσο αγαπητό επιδόρπιο κάπως διαφορετικά, πιο πρωτότυπα αν θέλετε, και να εντυπωσιάσετε στο γεύμα!
Φωλιές Κανταϊφιού Γεμιστές με Παγωτό Βανίλια
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 150 γρ. φύλλο κανταΐφι
- ○ 1 ποτήρι ζάχαρη
- ○ 3/4 ποτηριού νερό
- ○ χυμό 1/2 λεμονιού
- ○ 80 γρ. βούτυρο
- ○ 12 μπάλες παγωτό βανίλια
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό 1/2 λεμονιού για να φτιάξουμε το σιρόπι. Από τη στιγμή που το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και με τα χέρια μας το τραβάμε και το ξανατραβάμε μέχρι να αφρατέψει.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε μια φόρμα για 12 κεκάκια. Μοιράζουμε την ποσότητα του κανταϊφιού στις 12 θήκες και βουτυρώνουμε με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C , στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Σιροπιάζουμε με κρύο το σιρόπι και ζεστές τις φωλιές από κανταΐφι.
Αφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι.
Σερβίρουμε, γεμίζοντας κάθε φωλιά με μία μπάλα παγωτού βανίλια.