Όσο κι αν το περιμένουμε με λαχτάρα, το καλοκαίρι δε λέει να έρθει με τίποτε! Μπόρες και ψύχρα έχουν ρίξει τη διάθεσή μας στα τάρταρα… Ωστόσο, αρνούμαι να το δεχτώ, και δε λέω να σταματήσω να φτιάχνω παγωτά! Αμέτρητες δοκιμές και μοναδικές γεύσεις που θα σας τις παρουσιάσω κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού! Αν αποφασίσει να έρθει… Η σημερινή συνταγή, είναι μία αρκετά εύκολη και γρήγορη επιλογή, για την παρασκευή σπιτικού παγωτού! Και η γεύση; Δεν έχω λόγια! Απλά τέλειο! Καραμέλα με μια ιδέα από αλάτι, για να ισορροπεί τη γλύκα και να τονίζει τη γεύση!
Παγωτό με Γεύση Αλμυρής Καραμέλας
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- ○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
- ○ 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- ○ 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- ○ 1 κουτί καραμελωμένο εβαπορέ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μετατραπούν σε καραμέλα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σε ένα δεύτερο σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ. Μόλις η ζάχαρη έχει γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα για να κρυώσει.
Με τη βοήθεια ενός μίξερ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα την φυτική σαντιγί και το καραμελωμένο εβαπορέ για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε και την κρύα αλμυρή καραμέλα και χτυπάμε ξανά για 5 λεπτά με το μίξερ. Είναι σημαντικό να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μείγμα μας με το μίξερ, ώστε το παγωτό να γίνει πιο κρεμώδες και αφράτο.
Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο ειδικό για κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για αρκετές ώρες.
6 Σχόλια
Δεν έχω φτιάξει ποτέ παγωτό αν και το λατρεύω όλες τις εποχές του χρόνου!! Η συνταγή φαίνεται πολύ καλή για να με κάνει να τη δοκιμάσω!! Καλημέρα!! 🙂
Ειναι εύκολη συνταγή κ το θετικό είναι οτι η υφή του είναι τόσο κρεμώδης και βελούδινη…
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!!!
Ουάου! Φαίνεται τέλειο! Αγαπώ την καραμέλα με λίγο αλατάκι! Την κάνει τόσο μα τόσο ιδιαίτερη!! Μπράβο σου!
xo,
ohmydarlingdeer.blogspot.gr
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Αγαπημένη γεύση η αλμυρή καραμέλα! Κι ένα παγωτάκι τώρα που επιτέλους ζέσταναι ο καιρός είναι ό,τι πρέπει!
Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και ήδη το ονειρεύομαι! Γεια στα χέρια σου κ ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!
Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα για τα καλά σου λόγια! Είναι πολύ νόστιμο σου προτείνω να το φτιάξεις σύντομα!