Κυριακή πρωί σήμερα, και ξύπνησα με τη διάθεση να καλομάθω λιγάκι τον εαυτό μου και τους αγαπημένους μου! Όχι σκέτο καφεδάκι λοιπόν για μένα σήμερα… ούτε και υγιεινό πρωινό! Θέλω κάτι χορταστικό, απολαυστικό και έξτρα νόστιμο σήμερα! Αν κι εσείς βρίσκεστε στην ίδια διάθεση και έχετε λίγο παραπάνω χρόνο και διάθεση, φτιάξτε αυτές τις τηγανίτες! Απολαυστικές, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση, είναι σίγουρο πως θα ευχαριστήσουν όλες σας τις αισθήσεις!
Pancakes με Γκανάζ Μαύρης Σοκολάτας και Φράουλες
Εκτύπωση ΣυνταγήςΥΛΙΚΑ
Για τις τηγανίτες
- ○ 2 αυγά
- ○ 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- ○ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξινόγαλα
- ○ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ○ 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ○ 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ○ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ○ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ○ 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- ○ 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- ○ 100 γρ. φράουλες
Για την Γκανάζ μαύρης σοκολάτας
- ○ 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- ○ 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τη σαντιγί
- ○ 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ○ 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- ○ 1/2 καψουλάκι βανίλια
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί, δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα φαγητού, και τη βανίλια. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά, έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ξινόγαλα και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υγρά.
Κατόπιν, ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με το σύρμα χειρός, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο και παχύρρευστο.
Βάζουμε το ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (στο 7) και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μια ποσότητα από το μείγμα στο τηγάνι και με κυκλικές κινήσεις το απλώνουμε, ώστε να σχηματιστεί μια τηγανίτα, όσο γίνεται κυκλικού σχήματος. μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά, την γυρίζουμε και από την άλλη. Όταν ροδίσει και από τη δεύτερη πλευρά, η τηγανίτα ας είναι έτοιμη. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και για την παρασκευή των υπολοίπων.
Ταυτόχρονα, μπορούμε να ετοιμάσουμε και την Γκανάζ μαύρης σοκολάτας, τοποθετώντας σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί. Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία του βρασμού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια. Την αφήνουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί με τη κρέμα γάλακτος, η γκανάζ είναι έτοιμη.
Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί, χτυπώντας με μίξερ ή με ένα ραβδομπλέντερ 100 γρ κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 1/2 καψουλάκι βανίλια.
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Συνεχίζουμε με τη συναρμολόγηση του πύργου από τηγανίτες, τοποθετώντας σε μια πιατέλα μία τηγανίτα, την αλείφουμε με γκανάζ, έπειτα τοποθετούμε δεύτερη τηγανίτα και την αλείφουμε με σαντιγί. Προσθέτουμε λίγα κομματάκια φράουλα. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τοποθετήσουμε όλες τις τηγανίτες. Στην τελευταία στρώση προσθέτουμε σοκολάτα, σαντιγί, φράουλες, τριμμένα πουράκια, φουντούκια ή ό.τι άλλο μας αρέσει για να κάνουμε το ντεκόρ.